Hlavní obsah

Brno - Zlín 4:3Hokejisté Komety přehráli bojovností favorizovaný Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Erat 1 : 0
27. Šindel 2 : 0
29. Leška 2 : 1
37. Varaďa 3 : 1
51. Důras 3 : 2
51. Erat 4 : 2
60. Köhler 4 : 3

BRNO

Nezměrnou bojovností a přesnější koncovkou porazili hokejisté posledního týmu tabulky Komety Brno favorizovaný Zlín 4:3. Pod vedením nového trenéra Vladimíra Jeřábka Brňané z posledních šesti zápasů pětkrát vyhráli. Střelecky se v brněnském týmu blýskl dvěma góly útočník Roman Erat.

Článek

Kometu posílil obránce Krstev a halu Rondo obohatil i vánoční dárek divákům - nová video kostka nad ledovou plochou. Brňané se pustili do favorizovaného Zlína důrazným hokejem. Dohrávali osobní souboje, dobře bruslili a také pozorně bránili. Zlín už s uzdraveným útočníkem Köhlerem v Leškově první útočné řadě oplácel stejnou zbraní. Domácí tým prožil první horké chvilky při vyloučení obránce Zubíčka. V přesilovce hosté rychle kombinovali, často zakončovali a na čistém kontu měl zásluhu hlavně pozorně chytající finský brankář Hovi.

Hned po oslabení Brňané udeřili, po rychlém protiútoku a kombinaci Divíška s Vondráčkem se dostal do šance Erat, jenž forhendovým blafákem překonal brankáře Štůralu. Radost z náskoku ale vzápětí srazilo zranění obránce Zubíčka, jenž po střele zlínského beka Hamrlíka od modré čáry nestačil zareagovat a po úderu kotoučem do obličeje zůstal ležet na ledě v krvi se zlomenou lícní kostí.

Zlín přidal ve druhé třetině výrazně na rychlosti a dostával se častěji k zakončení. Brňané ale stačili odpovídat rychlými protiútoky. Po jednom z nich ve 27. minutě chyboval Štůrala, jenž neudržel pod rukavicí kotouč odražený od zadního mantinelu, a Šindel zaváhání bleskově potrestal druhou brankou.

Zlín dvougólový náskok soupeře nezlomil, sevřel soupeře do útočných kleští. Nahrála mu k tomu i přesilovka při vyloučení Dlouhého. Hosté potvrdili, že přesilovky patří k jejich hlavním úderným zbraním. Početní výhodu využil Leška, na jehož ostrou střelu do horního růžku nestačil Hovi reagovat. Kometa ale stačila do konce druhé třetiny odpovědět. Po Dopitově akci stačil Štůrala vyrazit kotouč jen před Varaďu, jenž jej z bezprostřední blízkosti pohotově poslal do sítě.

Bojovný hokej v poslední dvacetiminutovce gradoval. Zlín se snažil o zvrat, který ale aktivně hrající Brňané nechtěli připustit. Oboustranně rychlý hokej s častými šancemi zvedal diváky ze sedadel, na ledě ale vládla i nervozita a časté šarvátky. Devět minut před koncem se podařilo Kometě při přesilovce zvýšit na rozdíl tří branek: po Dopitově akci překonal z bezprostřední blízkosti Štůralu Erat.

Radost Brňanů ze slibného náskoku ale pokazil po pouhé půlminutě druhým zlínským gólem Důras. Zlín ještě stačil 34 sekund před koncem snížit po střele Köhlera na rozdíl jediného gólu. Závěr zápasu navíc zdramatizovala nefungující časomíra, Zlín vyzkoušel dvacet sekund před koncem power play, Kometa už ale těsné vítězství uhájila.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 10. Erat (Divíšek, Vondráček), 27. Šindel (Štach), 37. Varaďa (Dopita, Polodna), 51. Erat (Dopita) - 29. Leška (Hamrlík, Balaštík), 51. Důras (Lučka, Balán), 60. Köhler (Hamrlík, Linhart). Rozhodčí: Svoboda, Homola - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:8, navíc R. Dlouhý a Krstev (oba Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Krstev, Ovčačík, Mojžíš, Zubíček, Štach - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Polodna - od 21. navíc Bourret. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, F. Čech, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice