Hlavní obsah

Liberec se vrací k modelu jako za Pešána. Kdo bude zodpovědnou osobou?

Praha

Nejen funkci hlavního trenéra, nově ale i post sportovního ředitele bude od nové extraligové sezony zastávat v hokejovém Liberci Patrik Augusta. Padesátiletý kouč, který v uplynulém ročníku dovedl Bílé Tygry k Prezidentskému poháru pro vítěze základní části nejvyšší soutěže, se tak dostává do stejné pozice, kterou v klubu před svým odchodem k národnímu týmu zastával Filip Pešán.

Foto: Sport.cz

Patrik Augusta.

Článek

Stejné budou i jeho pravomoci a povinnosti. Augusta, jenž v Liberci působí od sezony 2018/2019 a v té minulé vedl tým premiérově jako hlavní trenér, bude odpovědný nejen za sportovní chod A-týmu, stavbu a podobu jeho kádru, ale také za složení kompletního kádru a realizačního týmu farmářského klubu v prvoligových Benátkách nad Jizerou.

„Spojenou pozici trenéra a sportovního ředitele jsme si v Liberci již vyzkoušeli a umíme v tomto modelu pracovat. Nyní, kdy potřebujeme optimalizovat náklady, se toto řešení zcela jednoznačně nabízelo. Od Patrika očekáváme kvalitní řízení kompaktního sportovního programu napříč celou organizací tak, aby na sebe činnost ve všech týmech optimálně navazovala a přinášela očekávaný efekt," uvedl pro oficiální stránky libereckého klubu jeho generální manažer Ctibor Jech.

„Velice si vážím důvěry Bílých Tygrů a těším se na práci v nové pozici. Je to pro mě velká výzva a zároveň závazek, abych navázal na práci svých předchůdců a podílel se na budování dalších úspěchů našeho klubu," nechal se slyšet Augusta, jenž dříve jako kouč vedl Jihlavu a Mladou Boleslav.

Reklama

Související témata: