Hlavní obsah

Liberec vyhrál na ledě Slavie a postoupil do předkola play off

Hokejisté Liberce zvítězili v 50. kole extraligy na ledě pražské Slavie 4:2, posunuli se na sedmé místo a definitivně si zajistili postup do předkola play off. Úřadující vicemistr klesl na desátou pozici a o účast ve vyřazovací části ještě může teoreticky přijít. Slavii ji může vzít už jen Mladá Boleslav, která ale dvě kola před koncem základní části ztrácí na tým Vladimíra Růžičky šest bodů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči týmu Bílí Tygři Liberec se radují z druhého gólu, který vstřelili brankáři Slavie Slipčenkovi.

Článek

První šanci zápasu si vytvořil už ve druhé minutě liberecký Podkonický, ale Slipčenko v brance Slavie byl pozorný. O minutu později měl velkou příležitost i pražský tým. Velký zmatek před brankou Liberce, kdy Leinonen neměl přehled o tom, kde je puk, ale slávisté nevyužili. A to bylo na dlouhou dobu z útočných akcí obou celků všechno. Skóre otevřel až v 20. minutě zápasu liberecký Jareš, který akci neuspěchal, místo střely si najel do prostoru mezi kruhy a prostřelil Slipčenka.

Tlak Liberce v úvodu druhé třetiny zbrzdilo dvojnásobné vyloučení, a i když měla Slavia výhodu dvou mužů v poli celých 75 sekund, nedokázala ji využít. Nicméně v další přesilovce byli bezzubí i Bílí Tygři a šance ke skórování měla ve vlastním oslabení Slavia. Tomica a o pár vteřin později i Červenka ale samostatné akce ve vyrovnávací branku nepřetavili.

A ve 37. minutě v další přesilovce už byl Liberec úspěšný. Nahození Moravce od modré čáry usměrnil mezi Slipčenkovy betony jemnou tečí Blatný. Dvoubrankové vedení ale Liberec držel jen minutu. Červenka zužitkoval přesnou přihrávku Havla a poslal puk do zcela odkryté branky.

I třetí dvacetiminutovka začala náporem hostujícího týmu. Ten zesílil v přesilovce, kterou mu Slavia nabídla a Bílí Tygři ji využili už po necelé minutě, kdy Plodek dostal od Nedvěda přihrávku zpoza branky a pohotově doklepl za Slipčenka.

V polovině třetí části měla Slavie další přesilovku pěti proti třem, ale jedinou velkou šanci Sklenáře vykryl výborným přesunutím Leinonen. O zdramatizování zápasu se postaral slavistický Vašíček, který po přihrávce Vondrky v 55. minutě zadovkou překonal Leinonena. Slavia si sice v závěru po odvolání brankáře vytvořila velký tlak, ale její střelci ztroskotali na výborném Leinonenovi a výhru Liberce pečetil čtvrtou brankou do prázdné domácí klece Bartovič.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 38. Červenka (Havel), 55. Vašíček (Vondrka, Havel) - 20. Jareš (Kašpařík), 37. Blatný (Moravec, Bartovič), 43. Plodek (Nedvěd, Jareš), 60. Bartovič. Rozhodčí: Minář, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. Diváci: 5681.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Clarke, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - od 21. navíc Sklenář, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Liberec: Leinonen - Jareš, Výtisk, Rýgl, Derner, Čakajík, Moravec - Klimenta, Nedvěd, Podkonický - Špaček, Plodek, Víšek - Bartovič, Kašpařík, Blatný - Ondřej, Vantuch, Matějovský. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: