Hlavní obsah

Problém! Kometa Brno má 22 nakažených koronavirem

Testy odhalily problém. V hokejové Kometě Brno je 22 nakažených koronavirem. Už v pátek kvůli tomu byly odloženy její úvodní dva zápasy v novém ročníku extraligy. Podobný problém nahlásily už ve čtvrtek Vítkovice.

Foto: hc-kometa.cz

V hokejové Kometě Brno je 22 nakažených koronavirem.

Článek

"Bohužel z testů vyplynulo, že celkem 22 lidí z klubu je pozitivních. Týká se to nejen hráčů, ale i členů realizačního týmu a také zaměstnanců. Další kroky budeme konzultovat s krajskou hygienickou stanicí," řekl pro klubový web majitel Libor Zábranský.

Už v pátek Kometa ohlásila, že šest hráčů a jeden člen realizačního týmu přes noc nahlásili vysoké teploty. Z tohoto důvodu klub zrušil dva nejbližší zápasy. Po testech dnes vyšlo najevo, že pozitivních je dvaadvacet lidí z klubu. Kvůli současnému stavu museli Brňané odložit páteční zápas 1. kola nejvyšší soutěže s Třincem i nedělní utkání v Litvínově.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Výsledky kontrolních testů na COVID-19 ukázaly 22 pozitivních případů... Více na webu. 🖥

Příspěvek sdílený HC Kometa Brno (@hckometa),Zář 19, 2020 v 6:27 PDT

Už ve čtvrtek musely odvolat úvodní zápas nové sezony Tipsport extraligy Vítkovice. Ty měly hrát s Litvínovem. Důvodem byl opět výskyt onemocnění covid-19.

Odložené zápasy musí kluby sehrát do 40 dní, jinak bude případně o osudu duelů rozhodovat sportovně-technická komise. Pokud by se nestihla sehrát všechna utkání v základní části, může v tabulce rozhodovat bodový průměr. Podmínkou postupu do předkola a play off je absolvování alespoň poloviny zápasů dlouhodobé části.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice