Hlavní obsah

Sparta reaguje na konec Kvapila! Zatím na měsíc ulovila posilu z NHL

Se Spartou se připravuje už od minulého týdne, trenéři Pražanů Hořava s Jandačem moc stáli o to, aby tým alespoň na nějakou dobu posílil. To se nyní stává skutečností. Třiadvacetiletý hokejový útočník Filip Chlapík, který v minulé sezoně působil v Ottawě v NHL a na farmě Senátorů v Belleville v AHL, přichází do Sparty prozatím na měsíční výpomoc. Nastoupí za ní už v úterní předehrávce 19. extraligového kola na ledě Liberce.

Foto: www.hcsparta.cz

Filip Chlapík je novou posilou pražské Sparty.

Článek

Spartě se po nečekaném konci Marka Kvapila uvolnilo místo v týmu, které alespoň dočasně zaplní právě Filip Chlapík. Šikovný centr nejde do neznámého prostředí, dres s eskem na prsou oblékal v sezoně 2013/14 v dorostenecké a juniorské kategorii.

„Jeho hlavní charakteristika mluví za sebe - je to sparťan hrající v NHL. Navíc stále mladý kluk. Po odchodu Marka Kvapila se nám v útoku uvolnilo místo, Filip může zvýšit konkurenci v elitních formacích," prohlásil sportovní ředitel Pražanů Petr Ton o nové posile, která do Sparty přichází bez nároku na finanční odměnu.

„Hraje zadarmo, chce se ukázat našim fanouškům. Je moc rád za šanci a za to, že se může připravovat se Spartou a pomoci týmu," dodal Ton.

Chlapík se chce udržet v herním zápřahu, než začne nová sezona NHL. Smlouva se Senátory mu sice po uplynulém ročníku skončila a 9. října se může stát chráněným volným hráčem, s Ottawou ale vyjednává o nové.

Slávistický odchovanec odehrál v NHL za Senators za poslední tři sezony 56 zápasů a připsal si pět branek a šest asistencí. V minulé sezoně pak majitel stříbra z MS hráčů do osmnácti let z roku 2014 nastoupil k 31 zápasů s bilancí tří gólů a tří nahrávek.

Reklama

Související témata: