Hlavní obsah

Jak dál, extraligo? Šéf svolal konferenci, rozhodnou se kluby soutěž přerušit?

Praha

Už před týdnem na mimořádné valné hromadě Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) řešily, jak postupovat dál. Tehdy se extraligové kluby domluvily, že navzdory tisícovému limitu osob na stadionech budou pokračovat dál podle původního plánu. Od příštího pondělí, kdy začne v České republice platit nouzový stav, se však situace opět mění - tuzemský profesionální sport bude minimálně dva týdny bez diváků. Extraligisté se proto rozhodly zasednout a prodiskutovat, jestli za těchto okolností má vůbec smysl hrát.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušek Sparty v roušce proti šíření koronaviru v hale rozdělené na sektory v utkání se Zlínem.

Článek

Původně se APK LH měla opět sejít až ve čtvrtek 8. října, kdy měla omezení o maximálně tisícovce osob na hokejových zimácích skončit. Jenže ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou vyhlášený nouzový stav a s tím spojený zákaz diváků na sportovních akcích všechno urychlil.

„Nechceme sezonu zastavit. I kluby, co už se dostaly z karantény, tak chtějí hrát a dohnat, co zameškaly. Jiné se snaží předehrávat zápasy, aby jich měly odehraných co možná nejvíce. Uvidíme, jak všechno dopadne a bude se vyvíjet dál. Musí se k tomu vyjádřit představenstvo APK," říkal ještě před týdnem ředitel extraligy Josef Řezníček.

V té době ale nepočítal s možností, že jedinou možností fanoušků, jak od pondělí 5. října sledovat extraligový hokej, bude z křesla u televize nebo počítače.

Proto sám Řezníček svolal na páteční dopoledne videokonferenci, které se zúčastní všech čtrnáct zástupců extraligových klubů. Otázka k řešení je jasná. Jak teď dál?

Kousnout se na dva týdny a hrát bez diváků, byť na tom budou kluby ještě víc ekonomicky bity, než už jsou nyní? A co když za čtrnáct dní nedojde ke zploštění křivky nákazy koronavirem? Prodlouží se pak omezení bez diváků na stadionech? Nebylo by tedy lepší soutěž na nějaký čas přerušit a vrátit se k ní až v době, kdy opět budou moci lidi na stadiony?

Jenže stihly by pak kluby odehrát alespoň polovinu z 52 kol základní části, což je nezbytnost k postupu do play off, když už teď byla řada zápasů kvůli karanténám řady klubů odložena?

Bude zajímavé sledovat, jaký většinový hlas v pátek dopoledne zazní.

Reklama

Související témata: