Hlavní obsah

Brankář Kopřiva se uvedl ve Slavii čistým kontem

LITOMĚŘICE

Jak má vypadat úspěšná premiéra v novém působišti, předvedl nový brankář hokejové pražské Slavie Miroslav Kopřiva. Při svém prvním startu za červenobílé vychytal v přípravném zápase na ledě prvoligového nováčka v Litoměřicích čisté konto.

Foto: Josef Pešout, Právo

Nový brankář Slavie Miroslav Kopřiva

Článek

Co říkáte na vydařený debut ve slávistické brance?

Do zápasu jsem šel s tím, že nechci inkasovat. Dá se říci, že kluci mi to celkem usnadnili. Domácí sice měli některé brejkové situace, ale v poslední třetině se před mojí branku už moc nedostali, takže jsme vyhráli 5:0.

Jak se cítíte po letní přípravě?

Letní příprava ve Slavii byla výborná. Daleko lepší, než na Kladně. Na Slavii jsme i jako brankáři trénovali klasicky s celým týmem a myslím, že jsem nabral dobrou fyzičku. Ale jsme teprve čtrnáct dní na ledě. Určitě ještě musíme vyladit pár věcí, abychom byli do sezóny připravení.

Do Slavie jste přišel z Kladna. S jakými pocity jste z tamního klubu odcházel?

Na Kladně jsem začínal a pak jsem se tam vrátil ze zámoří. Vzpomínat budu v dobrém, i když v posledních dvou měsících to nevypadalo nejlépe. Ale dál bych to nerozebíral a nemá cenu se v tom pitvat.

Znal jste nějaké nové slávistické spoluhráče?

S Tomášem Mickou jsme jezdili na mládežnické reprezentace. Jinak znám jako dřívější soupeře skoro všechny kluky. S některými se bavíte víc, s jinými méně, ale s nikým nemám problém.

Jste připraven na roli brankářské jedničky?

Záleží, jaké budu podávat výkony. Udělám maximum pro to, aby byly co nejlepší.

Jak vnímáte odchody ofenzivních opor Červenky, Kůrky, Havla?

Roman Červenka měl loni parádní sezónu. Teď to vypadá, že jeho odchod bude ztrátou. Ale přišli noví hráči a věřím, že se tým dobře poskládá.

Budou ve Slavii jiné ambice, než jste zažil na Kladně?

Na Kladně jsme hráli většinou skupinu o udržení, s čímž byly spojené velké tlaky. Možná daleko horší, než v play-off. Doufám, že si se Slavií zahraji o medaile.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice