Hlavní obsah

Jágra ve Špindlu neuvidíte! Na velkolepou akci pod širým nebem letos nedojde

Praha

Hokejová akce Winter Classic ve Špindlerově Mlýně se uskuteční až v roce 2021. S ohledem na aktuální situaci a vládní nařízení směrem k pandemii koronaviru se organizátoři rozhodli atraktivní hokejovou akci původně naplánovanou na letošní prosinec posunout o rok – 9.-11. prosince 2021. Zakoupené vstupenky zůstávají automaticky v platnosti na nový termín a není zapotřebí je vyměňovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr a Ľubomír Višňovský v dresech pro akci Winter Classic.

Článek

Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru se na provizorně vybudovaném stadionu s kapacitou pro 7500 diváků měl pod širým nebem odehrát mimo jiné duel extraligy mezi Spartou a Hradcem Králové a rovněž zápas Jágrových kladenských Rytířů s Vrchlabím v rámci první ligy. V plánu byl i souboj českých a slovenských hokejových legend, síly měly změřit také reprezentační výběry Česka a Slovenska v para hokeji a dojít mělo i na zápasy juniorů.

„Winter Classic měl být největší hokejovou akcí v česko-slovenském prostředí v letošním roce, bohužel situace ohledně covid-19 nám nedovoluje připravit ji v rozsahu, jaký si tento unikátní průřez hokejem zaslouží. Zdraví fanoušků i hráčů je pro nás prioritou, proto jsme se rozhodli akci přeložit na rok 2021," uvedla Andrea Bársony, spolumajitelka pořádající agentury Eniva.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

❗D+D REAL Winter Classic se bude konat až v roce 2021. Snažili jsme se, bojovali, ale současná situace nám neumožňuje nic jiného, než přesunout svátek hokeje ve Špindlu až na příští rok.😕 Hokejovou akci roku tak uspořádáme od 👉 9. do 11. prosince 2021. Je nám to moc líto, ale chceme vám nabídnout jedinečný zážitek se vším všudy, což aktuálně není reálné. Věříme, že s námi zůstanete, vydržíte a ponecháte si už zakoupené vstupenky, které automaticky platí i na nový termín. Tím nám totiži pomůžete ze všeho nejvíc.✊ Děkujeme a těšíme se na vás ve Špindlu v lepších časech!💙 #budetovelky #winterclassic #winterclassiccz #ddreal #ddrealwinterclassic #jaromirjagr #hokej #hokejpodsirymnebem #hokejnahorach #czehockey #parahockeycz #bpasportmarketing #o2tv #hokejcz @eniva_agency @skiareal.cz @mestospindleruvmlyn @e2cz @jj68jaromirjagr @rytirikladno @hcspartapraha @hcvrchlabi @mountfieldhk @parahockey.cz @parahokej.sk

Příspěvek sdílený D+D REAL Winter Classic (@winter_classic_cz),Říj 15, 2020 v 1:01 PDT

„Mrzí mě to," netají Jaromír Jágr, majitel Rytířů, kteří byli spoluorganizátorem akce.

„Winter Classic jako průřez českým hokejem je unikátní událost, skvělá myšlenka a akce, kterou sport a hokej zejména v tomto období opravdu potřebují. Každopádně věřím, že všechny zainteresované kluby i partneři nám zachovají přízeň a podpoří tuto unikátní akci i v roce 2021. Pro mě osobně byla velká výzva zahrát si v Česku pod širým nebem. Bohužel si musím počkat ještě o rok déle," netají zklamání legendární osmašedesátka.

„Naše priorita byla ale jednoznačná – uspořádat Winter Classic jako akci, která podpoří český sport v tomto nelehkém období a jako unikátní a velkolepou oslavu českého i slovenského hokeje. A to v současné situaci není možné," uvědomuje si Bársony.

WInter Classic v horském prostředí se v České republice ani jinde ve světě ještě nikdy nekonal a organizátoři věří, že příští rok v prosinci už se fanoušci premiéry dočkají.

„Máme k dispozici rok navíc, který se pokusíme maximálně využít k tomu, abychom pro diváky sestavili opravdu nabitý program. Ten doprovodný bude ještě bohatší, než jsme zamýšleli původně – uděláme prostě všechno proto, aby si fanoušci ze Špindlerova Mlýna odnesli jedinečný zážitek. V tomto momentu je prodáno cca 70 % vstupenek, což znamená, že o akci je i navzdory nepříznivé epidemiologické situaci mimořádný zájem a diváci si tudíž zaslouží dostat za svou věrnost českému hokeji opravdu mimořádný 'dárek'," dodává. Bársony.

Až dosud se v české extralize uskutečnily čtyři duely pod širým nebem. V roce 2011 se hrálo na plochodrážního stadionu ve Svítkově, kde Pardubice hostily Brno. V lednu 2016 se v Brně za Lužánkami utkala Kometa s Plzní a Spartou. Letos se v Drážďanech na fotbalovém stadionu před návštěvou 32 009 diváků, což znamenalo nový rekord soutěže, utkaly Litvínov se Spartou.

„Přesunutí akce na příští rok naprosto schvaluji. V současné době není možné váhat, oddalovat rozhodnutí vzhledem k náročnosti přípravy a hlavně nejistotě, zda by se akce mohli zúčastnit diváci. Bez diváků by Winter Classic postrádal veškerý smysl," řekl šéf hokejových Pardubic a zástupce titulárního partnera akce, společnosti D+D REAL, Petr Dědek.

Reklama