Hlavní obsah

Kladno po dokonalém obratu slavilo výhru na ledě Karlových Varů

KARLOVY VARY

Hokejisté Kladna předvedli ve 32. kole extraligy na ledě Karlových Varů dokonalý obrat, když dokázali otočit nepříznivý stav 0:3 a zvítězili 4:3 v prodloužení. Zápas rozhodl v čase 61:25 útočník Martin Látal. Energie tak prodloužila své čekání na plný bodový zisk už na osm utkání.

Článek

Domácí začali náporem a od prvních vteřin ostřelovali Falterovu branku. Nejdříve neuspěli Košťál, Hruška ani Melenovský, ale v páté minutě po přihrávce Kumstáta už z mezikruží skóroval Košťál. Za 94 vteřin už měli domácí dvoubrankový náskok, když se prosadil osamocený Skladaný.

Navíc vzápětí měla Energie po vyloučeních Kally a Piskáčka téměř dvě minuty výhodu přesilovky pěti proti třem. Ačkoli domácí nepustili hosty z jejich pásma, brankový stav se neměnil. Ubráněné oslabení vlilo novou sílu do žil i hostům a příležitosti si vypracovali Bicek, Valský a Eberle. Mensator však byl na místě.

Kladno začalo prostřední dějství tlakem. Skóre se však neměnilo, protože hostující kapitán Patera a Kalla stříleli jen do Mensatora. Velkou příležitost měl také Valský, který tečoval prudkou Piskáčkovu střelu. Nápor modrobílých zastavilo vyloučení Tomana, který byl už podruhé potrestán za zdržování hry, ale domácí to nepotrestali.

Paradoxně si jedinečnou gólovou příležitost v druhé části vytvořili Západočeši při vlastním oslabení, když Kumstát po úniku ztroskotal na Faltrovi. Domácí se ale opět radovali ve 32. minutě, kdy zvýšil opět Skladaný. Bombou z mezikruží umístil do levého růžku branky hostí.

Kladno se do zápasu vrátilo dvě minuty před koncem druhé třetiny. Po Bickově přihrávce překonal Mensatora střelou zápěstím Kuchler. Když nejdříve v třetí třetině neskórovali do odkryté branky domácí Hruška ani Skuhravý, přišel obrat.

Po dvou chybách domácí obrany se hosté dočkali vyrovnání, když nejdříve snížil ve 47. minutě po Paterově ideální přihrávce Bicek a v 51. minutě Bílek připravil trefu pro Treilleho. Vítěznou radost zařídil Vagnerplastu v prodloužení bombou z levého křídla Látal.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vagnerplast Kladno 3:4 v prodl. (2:0, 1:1, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Košťál (Kumstát), 6. Skladaný (Melenovský, Dej), 32. Skladaný (Sailer, Melenovský) - 38. Kuchler (Bicek, Patera), 47. Bicek (Patera), 51. S. Treille (Bílek), 62. Látal (L. Procházka). Rozhodčí: Hodek, Minář - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 2776.
K. Vary: Mensator - Čutta, Kokko, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Mucha - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Sailer, Zatovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Vachovec, Zucker, Kuběna - Cyganov. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický
Kladno: Falter - L. Procházka, Toman, Drtina, Piskáček, D. Růžička, Kameš, Šmach - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Valský, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla - Stieler. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín