Hlavní obsah

Plzeň v závěru otočila duel v Pardubicích a odvezla si dva body

PARDUBICE

Hokejisté Plzně zvítězili ve 33. kole extraligy na ledě Pardubic 2:1 v prodloužení. Eaton ještě na začátku 58. minuty vedl, jenže poté vyrovnal Radek Duda a o výhře hostů nakonec rozhodl ve druhé minutě prodloužení Tomáš Vlasák. Plzeň si tak z pardubického ledu opět odváží dva body, což se jí povedlo již v prvním vzájemném souboji sezony na začátku října.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Plzně oslavují jednu ze vstřelených branek.

Článek

Nástup do zápasu byl oboustranně poměrně opatrný, Pardubice se nedostávaly do velkých šancí, protože Plzeň zvládala zastavovat akce domácích už v jejich zárodcích. Brejky Západočechů zase končily na modré čáře Eatonu.

Oběma týmům nepomohly ani přesilové hry v úvodním dějství, Eaton nepotrestal Hamanovu vysokou hůl zkraje utkání, neuspěl ani při Frolově držení a Dudovo držení se také nesetkalo s gólovým vyjádřením. Plzeňští měli možnosti první dvouminutovky proti čtyřem až v 17. minutě, kdy hákoval Rákos, ale i ten strávil na trestné lavici celé časové období.

Druhá třetina přinesla oboustranně svižnější hokej, ve kterém byli mírně aktivnější domácí. Ti dostali hosty pod tlak ve 23. minutě po Dvořákově hákování, ale obrana Západočechů odolala jejich nápaditým kombinacím. Na opačné straně Plzeň nepotrestala Píšovo sekání, kterým pardubický bek zastavil Vlasákovu akci.

V polovině zápasu hrály Pardubice devět sekund proti třem, hosté však dokázali spojená oslabení ubránit. Naopak oni sami v následné hře pěti proti pěti měli největší šanci, Slaney dvakrát nebezpečně zakončoval, ale pardubická obrana v čele se Svobodou se štěstím odolala. Východočeši přečkali krizovou chvíli a sami gólově udeřili. Do rychlého brejku ujel Bartek se Zohornou a prvně jmenovaný otevřel skóre.

Západočeši měli obrovskou šanci na začátku třetí dvacetiminutovky, hned na jejím začátku ujel Jan Kovář, pardubický bek Píša jej musel faulovat a sudí nařídili trestné střílení. Plzeňský junior se snažil rozhýbat pardubického brankáře, ale prostor mezi jeho betony nenašel.

Plzeň se jen těžko dostávala do útočných příležitostí, aktivní hra Pardubic dělala hostům dlouho problémy. V 50. minutě měl velkou šanci domácí mladík Buchtele, nahozený kotouč ale tečoval nad Hanuljakovu klec. Chvíli na to měl Eaton výhodu přesilové hry po Slaneyho hákování, Západočeši se však v pohodě ubránili.

V 58. minutě se ale Plzeň dočkala vyrovnání. Duda vypálil puk přímo do rohu klece nad Svobodovu lapačku. Kotouč se sice odrazil z branky, rozhodčí však po krátké konzultaci se svým kolegou u videa branku uznali.

Prodloužení však v Pardubicích netrvalo dlouho a hned první kloudná útočná akce skončila gólem, když se v 62. minutě se po zaváhání domácí obrany trefil Vlasák.

HC Eaton Pardubice - HC Plzeň 1929 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Bartek (Jillson) - 58. Duda (Straka, Benák), 62. Vlasák (Jan Kovář, Modrý). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:11, navíc Duda (Plzeň) 10 min. Bez využití. Diváci: 10 055.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Kolář II, Mezei, Jillson - Kolář I, Kousal, Starý - Bartek, Zohorna, Somík - Radil, Rákos, Buchtele - Pineault, Semorád, Nahodil. Trenéři: Jandač a Hynek.
Plzeň: Hanuljak - Benák, Jiří Hanzlík, Modrý, Dresler, Frolo, Slaney - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, Straka, Duda - Plášek, Haman, Lev - Lammers, Dvořák, M. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: