Hlavní obsah

Micka nabral vyšší level a užívá si bodového apetitu

Libor KalousSport.cz

Micka, Micka, Micka. Tři poslední zápasy vždy tento útočník stál v čele bodování hokejové Slavie. Za 180 minut si připsal dva góly a pět přihrávek. Naposledy v neděli tři asistence proti Karlovým Varům. Nic zvláštního, řeknete si. Pokud však neznáte statistiku. Stokilový útočník nasbíral v předchozích třiceti kolech šest bodů, teď za tři kola sedm.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Michal Dobroň z Karlových Varů, Tomáš Micka ze Slavie a Lukáš Mensator z Karlových Varů.

Článek

"Důležitá je celá lajna, pokud by tam nebyli další spoluhráči, tak by se to takhle určitě neodráželo. Vyhovíme si, přihrajeme si, pak se daří,“ nechtěl si po utkání s Karlovými Vary sedmadvacetiletý forvard připisovat zásluhy sám.

Souhra s Jakubem Sklenářem a devatenáctiletým Michalem Poletínem nyní táhne Slavii. Vždyť Poletín minule poprvé v extralize skóroval proti Liberci, celkem si za poslední dvě klání připsal pět bodů.

V této sezóně dlouho zaostával Micka za vydařenými ročníky 2007/08 a 2008/09, kdy po příchodu z prvoligového Ústí nad Labem stihl nastřílet 40 branek a nasbíral 56 bodů. Loni se mu nedařilo a byl dokonce poslán do Českých Budějovic, ale před sezónou se vrátil. Nyní se probudil.

Doma se vezou na vítězné vlně 

Pět posledních domácích utkání a pět výher. Taková je bilance slávistů. „Teď je to výborný, doma jsme na vítězné vlně, musíme ji udržet co nejdéle,“ přeje si Tomáš Micka, který se při připomenutí svého bodového arsenálu v této sezóně neubránil dlouhému smíchu. Třicet kol a šest bodů, nyní tři kola a bodů sedm.

„Vím o minulých dvou zápasech, jinak jdu zápas od zápasu,“ pověděl bez sedmi centimetrů dva metry vysoký útočník, který byl vyhlášen nejlepším hráčem nedělního utkání v O2 areně, které se zapíše do klubové historie. Hokejisté Slavie odehráli v české extralize tisící zápas.

„To nevím, opravdu? Tohle to mi ušlo, gratuluju, jen tak dál,“ dodal Micka, který si vánoční svátky moc neužil. „Na Štědrý den jsme dostali volno, druhý den byl už trénink, musíme se soustředit na zápasy,“ dodal slávista, který se v tomto týdnu třikrát představí před domácími fanoušky. Slavia hraje s Plzní, Pardubicemi a Kladnem.

Reklama

Související témata: