Hlavní obsah

Karlovy Vary doma po téměř dvou měsících získaly doma tři body

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 34. kole Mladou Boleslav 4:1 a připsali si teprve pátý domácí plný bodový zisk v sezoně. Naposledy se jim v KV areně podařilo vyhrát v normální hrací době 5. listopadu proti Kladnu. Na dnešní výhře se dvěma góly podílel útočník David Hruška.

Článek

Z opatrného úvodu zápasu vybočila pouze střela domácího Hrušky. V 6. minutě první formace Energie vytvořila před Schwarzem mohutný závar, ale střely a dorážky Skuhravého a Kumstáta míjely jeho svatyni. Skóre se neměnilo ani při následných dvou přesilových hrách Západočechů.

V 11. minutě byli blízko vedoucí branky hosté, Štěfanka ale nastřelil jen tyč. Po nezištné přihrávce uzdraveného Pecha otevřel skóre, v poloze sedícího střelce, při signalizovaném vyloučení hostí, Hruška. Po zbytek úvodní třetiny si brankové příležitosti vytvářeli pouze domácí. Blízko vstřelení druhé branky byl Zaťovič a zejména kapitán domácích Skuhravý, který nedokázal přehodit ležícího Schwarze.

Bruslařský klub, ačkoliv zahájil druhou třetinu přesilovou hrou při vyloučení Čutty, byl nadále hokejově neškodný. Za to domácí byli při chuti a Schwarz byl v neustále permanenci střel. Zejména Kumstátův pokus z bezprostřední blízkosti volal po brance. Aktivita domácích přinesla své ovoce ve 27. minutě. Sailer nahrál z rohu kluziště Melenovskému, který se nemýlil.

O čtyři minuty později se dočkala i první formace Karlovarských. Na konci kombice Kumstáta se Skuhravým byl Košťál a domácí vedli 3:0. Na konci třetiny se konečně osmělili i hosté. Nouza a Bahenský mohli korigovat pro ně nepříznivý stav.

V závěrečné dvacetiminutovce se Mladá Boleslav snažila s výsledkem ještě něco udělat. Nahrála jí k tomu situace ze 42. minuty, kdy nahození Jindry od modré čáry propadlo Mensatorovi mezi betony. Od této chvíle bylo hostů všude plno a Energie se opět jako v posledních zápasech v KV aréně začala bát o výsledek. Divíšek byl dvakrát blízko snížení.

Když hosté nevyužili 19 vteřin trvající přesilovou hru čtyři na tři, udeřili opět domácí. Definitivně si oddechli v 58. minutě, kdy se podruhé po rychlém přečíslení prosadil Hruška.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. D. Hruška (Pech), 27. Melenovský (Sailer), 31. Košťál (Skuhravý, Kumstát), 58. D. Hruška (Skuhravý, Košťál) - 42. Jindra (Hrdel, Boháč). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Kostka, Jílek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3195.
Karlovy Vary: Mensator - Čutta, Kokko, Dobroň, Gřegořek, Nosek, Rohan, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Sailer - Dej, Kuběna, Vachovec. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Macháček, Mikuš, Jindra, Marušák, Žabka, Lehikoinen - Pabiška, Divíšek, Macho - Vrbata, Štefanka, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Matějovský, Gajovský, Barney - Loskot. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice