Hlavní obsah

Nejcennější byl třetí gól, řekl Jánský po hattricku do sítě Třince

Josef PešoutPrávo

Čtyřmi využitými přesilovkami a bojovným výkonem v prvních dvou třetinách rozhodli hokejisté Litvínova o vítězství 6:3 nad Třincem, který si i přes porážku udržel druhé místo v tabulce extraligy. Hrdinou zápasu byl domácí útočník Peter Jánský, jenž se na skalpu favorita podílel hattrickem. A potvrdil, že je v letošní sezóně nejlepším litvínovským střelcem. Trefil se celkově už šestnáctkrát.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Střelec Litvínova Peter Jánský (vpravo) se raduje s Karlem Kubátem.

Článek

Jánský v polovině první třetiny vyměnil hokejku a to mu přineslo štěstí. „Nejcennější proti Třinci byl asi ten třetí gól. Soupeř předtím dotáhl na rozdíl jedné branky a báli jsme se, aby nevyrovnal. Ale vzal jsem to na sebe. Vystřelil jsem přes bránícího beka a vyšlo to,“ líčil Jánský po prvním hattricku v extraligové kariéře. A pochvaloval si i týmovou efektivitu v početní výhodě. „Dneska jsme měli dobrý večer. V předešlých kolech nám přesilovky moc nevycházely, ale tentokrát nám to sedlo,“ pokýval hlavou střelec.

Litvínov vedl 4:1, ale zdaleka nebylo rozhodnuto. „Za stavu 4:3 nám teklo do bot. Naštěstí jsme zavřeli obranu a přidali dva góly. Třinec se snažil hrát rychlý hokej a museli jsme být pořád v tempu. To nám vyhovovalo,“ dodal Jánský, který se zároveň postaral o první hattrick Litvínova v této sezóně.

„Hráči plnili to, co jsme po nich chtěli. Napravili jsme dojem z předchozích dvou zápasů s Mladou Boleslaví a ve Zlíně,“ uvedl spokojený litvínovský trenér Robert Reichel.

Ocelářům se venku nedaří

Třinec padl venku už posedmé v řadě. A z posledních čtyř zápasů tři prohrál a nastřádal jen dva body.„Moc se nám nedaří. Hrajeme špatně. Nemáme zabezpečenou obranu a hlavně faulujeme,“ viděl nedostatky útočník Ocelářů David Květoň. Jeho tým kapituloval čtyřikrát v oslabení. „Ta nás stála spoustu sil. Litvínov měl výborné přesilovky. Připravovali jsme se na ně v kabině, ale dopouštěli jsme se osobních chyb,“ vypočítával autor jednoho z gólů hostí. „Do třetí třetiny jsme šli s cílem udělat něco s nepříznivým stavem. Dali jsme dvě rychlé branky, ale srazil nás další gól. A to se už nedalo nic dělat,“ pokrčil rameny Květoň.

Třinec ztratil navíc tři zraněné hráče v čele se zkušeným útočníkem Kohnem. „Vágner se zranil při prvním střídání a má něco s rukou. Kohnovi se asi obnovily problémy s kolenem. A čeká ho vyšetření na magnetické rezonanci,“ uvedl jeden z trenérů Břetislav Kopřiva. V průběhu zápasu tým střídal i brankáře. Hamerlíka, který měl potíže s kotníkem, nahradil Vojtek. „Pokusíme se ještě o nějaké změny v kádru. Ale jen za cenu toho, že by v případě příchodu některé posily někdo odešel,“ doplnil Kopřiva.

Reklama

Související témata: