Hlavní obsah

Kapitán Nedvěd řídil výhru Liberce nad Kladnem

Hokejisté Liberce porazili ve 34. kole extraligy Kladno 4:2, které tak potvrdilo, že je nejhorším celkem na kluzištích soupeřů v sezoně. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře Tygrů podílel kapitán Petr Nedvěd.

Článek

Oba celky vstoupily do utkání opatrně a diváci si museli počkat na první šanci do šesté minuty, kdy se Eberle v početní výhodě ocitl na chvíli úplně sám před Pincem, ale nedokázal propasírovat puk do branky. Domácí kontrovali šancí, která hned vedla k první brance utkání. Falter byl na šikovnou teč Duška krátký. O pouhých osm vteřin později bylo v aréně ještě veseleji, když zcela volný Vak dorazil odražený puk za hostující brankáře.

Domácí snadno nabyté vedení nabudilo a začali se více tlačit před kladenské brankáře. Ve 14. minutě mohl Víšek zvýšit na 3:0, ale jeho střela z mezikruží se nevešla mezi tři tyče. O dvě minuty později tentýž hráč pálil ze strany pouze do boční sítě Falterovy branky. V závěru třetiny se do velké šanci dostal liberecký Ondřej, ale střela mu nesedla podle představ.

Nedvěd se prosadil ve dvojnásobné přesilovce

Liberečtí vstoupili do druhé části akcí Podkonického, jenž hledal najíždějícího Vantucha, který svou střelou nenašel recept na Faltera. V páté minutě druhého dějství dostali domácí příležitost početní výhody dvou hráčů v poli a dokázali jí zužitkovat v třetí branku zápasu, když Nedvěd nadvakrát překonal kladenskou hradbu těl.

Naděje na body pro hosty vysvitla těsně před polovinou zápasu, když dokázali využít přesilovou hru. Kalla vypálil od modré a k odraženému puku se dostal Bílek, jenž neměl sebemenší problém jej dorazit za Pincova záda. O pár minut později mohl domácím vrátit tříbrankové vedení Dušek, ale zvolil špatné zakončení. V 37. minutě hosté náhle snížili na rozdíl jediné branky, když Patera skvěle našel Kuchlera, jehož střela z pravé strany propadla Pincovi do branky. Těsně před závěrem dějství měli domácí dvě obrovské šance, ale Podkonický ani Nedvěd nedokázal vyzrát na Faltera.

Domácí lépe do třetího dějství vstoupit nemohli. Kudrna krásnou přihrávkou našel Duška, jenž trefil přesně do horního rohu Falterovy branky. V 46. minutě mohlo Kladno znovu snížit na rozdíl jediné branky, ale Pinc vychytal Knotka. Hosté se postupem času stále více hnali za zdramatizováním zápasu, ale Pinc byl pozorný. Liberečtí si závěr utkání pohlídali.

Bílí Tygři Liberec - HC Vagnerplast Kladno 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávka: 10. Dušek (Nedvěd), 10. Vak, 26. Nedvěd (M. Hořava), 41. Dušek (Kudrna, Nedvěd) - 30. Bílek, 37. Kuchler (Patera). Rozhodčí: Souček, Turčan - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 5:8, navíc Bicek (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7034.
Liberec: Pinc - Čakajík, Moravec, Derner, Hunkes, Trončinský, Výtisk, Štich, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Podkonický, Vantuch - Ondřej, Plodek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Kladno: Falter - Drtina, Šmach, L. Procházka, Toman, Pískáček, D. Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Bílek, Kalla, S. Treille - Bělohlav, Látal, Valský - Knotek, Kotrla, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: