Hlavní obsah

Kvíz: Šest brankářů už letos drželo v Plzni kliku šatny. Znáte je?

PRAHA

Brankáři. Kdo má jasnou jedničku, která má navíc formu, je v klidu. Z poloviny má vyhráno. Kdo šibuje, hledá, nevyjde z hledání, nemá klidné spaní. Hokejová Slavia disponuje Miroslavem Kopřivou. Pravý opak Plzně. Ta v letošní sezóně vystřídala šestici mužů v masce. Mazanec, Hanuljak, Salfický, Halmoši, Přikryl a Horčička. Šest statečných, kteří hájili klec Indiánů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Plzně Luboš Horčička inkasuje gól

Článek

V utkání Slavie s Plzní se v brance hostí letos objevil další novic. A to se hrálo 34. kolo. Luboš Horčička, hráč prvoligového Znojma.

„Dobrý, čekal jsem to horší, moc práce jsem neměl. Nevím, kolik zápasů tady odchytám, asi ještě ve středu, potom končím. Mazanec se vrátí z mistrovství světa dvacítek,“ přiblížil své překvapivé povolání jedenatřicetiletý gólman, který si v extralize zalapal naposledy před čtyřmi lety. Odchytal jeden zápas v Litvínově.

Myslíte, že povoláme dalšího? Usmíval se plzeňský kouč Razým 

Horčička byl v úterý pravý opak Kopřivy ve Slavii. Ten je jasnou jedničkou, o které není pochyb. „Chytá výborně, jsme za to rádi po letech problémů, co jsme měli,“ je spokojený asistent trenéra Jiří Čelanský. Ví proč.

Brankář Plzně Luboš Horčička se za přispění obránce snaží zastavit Jelínka ze Slaviefoto: Právo/Jan Handrejch

Loni se v Edenu vytočilo pět brankářů, rok předtím čtyři. Taková vyřešená svízel vyhovuje i samotným gólmanům. Kopřiva má jistotu a hlavně klid. „Máme to rozložený, je to úspěch celého mužstva,“ nechce si brát zásluhy jen samotný slávistický gólman.

A Plzeň? Dnes hraje na Kladně. Kdo oblékne masku a postaví se mezi tři tyče? „Myslíte, jestli nepovoláme dalšího? S výkonem jsme spokojeni, není důvod měnit,“ řekl s úsměvem na adresu Horčičky asistent trenéra Milan Razým. Kdo bude chytat potom? A na jako dlouho...

Reklama

Související témata: