Hlavní obsah

Pardubice slavily pod širým nebem, Vítkovice prohrály se Zlínem

PRAHA

V Pardubicích se v neděli poprvé v historii hokejové extraligy hrálo o mistrovské body pod širým nebem. Na kluzišti vybudovaném uvnitř plochodrážního oválu ve Svítkově se otevřel program 36. kola duelem mezi domácím Eatonem a Kometou Brno, který domácí tým vyhrál 4:2. V jiném zápase lídr soutěže z Vítkovic prohrál doma se Zlínem 2:3.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Utkání Pardubice - Brno na plochodrážním stadionu pod širým nebem

Článek
Fotogalerie

V Pardubicích padl divácký rekord samostatné české extraligy, když na zápas dorazilo 17 140 diváků, maximum však padlo o pouhých 17 diváků. V první třetině ale zažili více radosti hosté z Brna, Kometa se zaskvěla dvěma góly. Pardubice se ale ve druhé části postaraly o obrat a na konečných 4:2 upravil v závěru střelou do prázdné brány Jan Starý.

Zbytečně jen vinou své lehkovážnosti znovu přišlo o body Kladno. Na ledě Slavie v pražské O2 Areně mu nepomohlo ani to, že třikrát vedlo. Hrdinou zápasu byl totiž obránce domácích Jiří Vašíček. Ten nejprve v 53. minutě dělovkou vyrovnal a pouhých šest vteřin před koncem zápasu ještě přihrál na rozhodující vítěznou branku Svobodovi.

Boj o druhé místo zvládl Třinec

Kontakt s vedoucími Vítkovicemi udržel Třinec, který vyhrál v Liberci. Už po osmi minutách vedli Oceláři o dva góly a vyhnali z domácí branky Vošvrdu. Toho vystřídal Pinc, který inkasoval pouze v polovně zápasu, ale ani jeho výkon Bílým tygrům k bodům nepomohl. Ondřej a Podkonický sice dokázali snížit, ale vyrovnat už se nepodařilo.

Karlovy Vary vyhrály pouze jedno z posledních šesti domácích utkání, ale proti Litvínovu se jim daří a potvrdily to i tentokrát, ačkoliv už od druhé minuty prohrávaly. Ještě v první třetině vyrovnal Melenovský a skóre definitivně otočil ve druhé třetině František Skladaný, který se v závěru utkání trefil ještě jednou.

Vedoucí Vítkovice přivítaly na domácím ledě Zlín, který v sezóně už dvakrát porazily. Tentokrát ale ostravští hokejisté první třetinu prospali, hosté udeřili po gólech Köhlera a Tomáše Sýkory.  Na začátku třetí třetiny už to bylo o tři góly, Vítkovice překonaly brankáře Dubu až jedenáct minut před koncem. Pak sice skóroval ještě Juraj Sýkora, ale na víc to už nestačilo.

Plzeň potřebuje každý bod při honbě za play-off po kontumaci svých zápasů v kauze registračky. Zápas se stejně postiženou Mladou Boleslaví jí ale nevyšel. Z Chomutova zapůjčený brankář Hanuljak inkasoval dvakrát během prvních třinácti minut a i když se domácím podařilo na konci druhé třetiny vyrovnat, zlomily je dvě minuty v závěru zápasu. Vítěznou trefu zaznamenal Gajovský.

České Budějovice přivítaly pražskou Spartu. Ta se vrátila ze Spengler Cupu v Davosu, kde se jí příliš nedařilo, hráči však spoléhali na to, že je prestižní turnaj v minulosti vždy nakopl k lepším výkonům. Jihočeši zase chtěli potvrdit dvě předchozí domácí vítězství, což se jim nakonec ve vyrovnaném utkání povedlo. Domácí šli díky Mertlovi do vedení, v závěru druhé třetiny ale srovnal Broš. Výhru urval Mountfield až pět minut před koncem po trefě Martynka, na kterou již Sparta nenašla odpověď.

Hokejová extraliga - 36. kolo:
Pardubice - Brno 4:2on-line
Branky: 24. a 60. Starý, 30. Bartek, 22. Kočí - 7. Kvapil, 17. Erat.
Liberec - Třinec 2:3on-line
Branky: 43. Ondřej, 49. Podkonický - 4. Adamský, 8. Hudec, 28. Hrňa.
Slavia - Kladno 4:3on-line
Branky: 13. Třetina, 16. Benda, 53. Vašíček, 60. T. Svoboda - 5. Valský, 15. Kuchler, 36. L. Procházka.
Karlovy Vary - Litvínov 4:1on-line
Branky: 28. a 55. Skladaný, 13. Melenovský, 47. Pech - 2. Bojer.
Vítkovice - Zlín 2:3on-line
Branky: 49. Huna, 57. J. Sýkora - 14. Köhler, 18. T. Sýkora, 45. I. Rachůnek.
Plzeň - Ml. Boleslav 2:4on-line
Branky: 17. Vlasák, 39. Kovář - 9. Lehikoinen, 13. Nouza, 55. Gajovský, 56. Boháč.
Č. Budějovice - Sparta 2:1on-line
Branky: 25. Mertl, 55. Martynek - 38. Broš.

Reklama