Hlavní obsah

Hokejisté Třince se proti Slavii prokousali k výhře 5:3

TŘINEC

Hokejisté Třince v 37. kole extraligy doma nezaváhali a porazili pražskou Slavii 5:3. Dramatický zápas definitivně rozhodl až sedm minut před koncem pátým gólem Marek Zagrapan.

Článek

Třinec začal v domácím prostředí ležerně a soupeř toho rychle využil, když tečovaná střela Žižky od pravého mantinelu se v páté minutě zatřepetala v síti. Domácí však neprocitli: hned po vhazování vyrobil další hrubku Lojek, ale Tomica se Svobodou z jasné šance Vojtka neprostřelili.

Třinecký budíček zazvonil po deseti minutách. Květoň v přesilovce od zadního mantinelu drze vyjel před branku a švihem nezaváhal. Ocelářů byl najednou plný led. Adamský si po dalším odvážném průniku po levém křídle vychutnal Furcha překvapivým blafákem na střed a Třinec vedl.

Jeho náskok mohl navýšit ještě Zagrapan, ale ve vyložené příležitosti mu gól z hokejky sebral faulem Kuboš. Místo třetího gólu bylo srovnáno: Pospíšil 46 sekund před koncem první části ze sóla zavěsil pod břevno.

Třinec si však vedení znovu přisvojil už po 20 sekundách druhé třetiny, když Růžička po nezištné přihrávce Polanského snadno zacílil odkrytou část branky Slavie. Domácí defenzíva si pak ale na pár minut vybrala oddechový čas: Jelínek trefil tyčku, Holec v gólové příležitosti jen Vojtka a Vondrka znovu tyč.

Za nevyužité možnosti Pražany ztrestal Bonk, který po zaváhání hostující obrany nedal z brankoviště střelou bez přípravy Furchovi, který se poprvé v sezoně objevil v brance Slavie od začátku utkání, žádnou šanci.

Hra domácích však stále měla velké mezery. Slavia v třetí části znovu převzala iniciativu, tlačila se do útoku a Tomica další chaos v třinecké defenzívě využil ke snížení na 3:4.

Oceláři trnuli o výsledek. Z obav a tlaku soupeře je však vysvobodil rychlý protiútok Bonka se Zagrapanem, který patou trefou pojistil tři body.

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. D. Květoň (Polanský, M. Růžička), 13. Adamský (Hrňa, Peterek), 21. M. Růžička (Polanský, D. Květoň), 28. Bonk (Hudec), 53. Zagrapan (Bonk) - 5. Žižka (Vondrka), 20. Pospíšil (Žižka, Kadlec), 49. Tomica. Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 1:4, navíc Vašíček (Slavia) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 3300.
Třinec: Vojtek (45:05 - 45:52 Daneček) - Krajíček, Seman, Lojek, Hudec, Hrabal, Zíb, Richter, Štach - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - McGregor, Bonk, Zagrapan - Hrňa, Peterek, Adamský - Marosz, Ostřížek, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Slavia: Furch - Kadlec, Žižka, Roth, Vašíček, Kuboš, Špelda, Kolařík, Barák - Pospíšil, Holec, Vondrka - Němec, T. Svoboda, Tomica - Žejdl, P. Jelínek, Doležal - Micka, Poletín, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice