Hlavní obsah

Plzeň opět vyhrála na brněnském ledě, díky Dudovi se Strakou

BRNO

Vydařená závěrečná třetina podložená přesnější koncovkou zajistila hokejistům Plzně vydřené vítězství 3:2 na ledě Komety Brno. Západočeši tak vyhráli i čtvrtý zápas v Rondu po návratu Brna do extraligy, domácí čekají už osm zápasů na tříbodový zisk. Na dnešní výhře Indiánů měl zásluhu střelec dvou branek Radek Duda a hlavně Martin Straka, který si k jednomu gólu připsal i dvě asistence.

Článek

Přitom se Brňanům dokonale vydařil vstup do zápasu, neboť už po 26 sekundách po přihrávce Jakuba Svobody skóroval Radim Hruška. Trenér Plzně Marian Jelínek sáhl oproti posledním zápasům k několika změnám v sestavě, přeházel útočné řady. V brance dostal příležitost Horčička, jenž nastoupil ke svému třetímu ligovému zápasu.

V pozměněném složení se Plzeň takřka celou první třetinu herně hledala. Vázla zejména kombinační souhra a tím se také hosté nedostávali často k zakončení. V týmu Komety se objevil uzdravený reprezentant Hubáček, trenér Jeřábek ale postrádal pro změnu nemocnou oporu zadních řad Stehlíka a zcela v pořádku nebyl ani útočník Veselý. Brňané s pouhými jedenácti útočníky hráli většinou pouze na tři útočné řady, neboť Veselý s Humlem se na ledě objevovali pouze sporadicky.

Plzeň se z herního útlumu probrala až v závěru první třetiny. Zlepšení se odrazilo vyrovnávací brankou Dudy po akci Straky s Vlasákem. Ve druhé třetině se už dostávala Plzeň mnohem častěji do tlaku, který ale nedokázala brankově využít. Pilířem brněnských zadních řad byl brankář Trvaj, který ve druhé třetině kryl 18 střel soupeře. Kometa spíše spoléhala na bleskové protiútoky. Po jednom z nich ujel po levém křídle ve 25. minutě hbitý Kvapil a střelou k první tyči překvapil Horčičku, jemuž proklouzl kotouč do sítě.

Bruslařsky rychlejší a fyzicky zdatnější Plzeň měla v závěrečné třetině už hru ve své režii. Ve 45. minutě chytře Straka z prostoru za brankou oklamal soupeře a z jeho přihrávky Duda vyrovnal. Vzápětí se Duda připravil o hattrick, když netrefil prázdnou branku. Kometa postupně upadala do herní křeče, která vyvrcholila při její přesilovce. Nedokázala založit kloudnou akci, aby se dostala ve třetině soupeře k zakončení. Chybu v rozehrávce vystihl Straka, který ve vlastním oslabení sólový útok zakončil třetím gólem Plzně.

I když Brňané bojovali, nejvíce zápolili s vlastní nervozitou. Vypracovali si sice několik slibných šancí, v koncovce však domácím hráčům chyběl klid. Nevyšla ani více než dvouminutová power play, kterou kořenila i přesilovka. Takticky dobře hrající Plzeň už těsné vítězství ubránila.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. R. Hruška (Jakub Svoboda), 25. Kvapil (R. Hruška) - 20. Duda (Straka, Vlasák), 45. Duda (Straka, Stránský), 48. Straka (Modrý). Rozhodčí: Hodek, Trombík - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:6. Bez využití: V oslabení 0:1. Diváci: 6823.
Brno: Trvaj - Kempný, Bičánek, Houdek, Protivný, Malec, Mojžíš, Zubíček - Jakub Svoboda, R. Hruška, Kvapil - Erat, Brabenec, Hubáček - Jaroslav Svoboda, R. Procházka, Dlouhý - Veselý, Huml. Trenéři: Jeřábek a Lubina.
Plzeň: Horčička - Benák, Dresler, Modrý, St. Pierre, Slaney, Frolo - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, Straka, Duda - Lammers, M. Heřman, Johnson - Plášek, Haman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín