Hlavní obsah

Bartovič si užil vítězný návrat, čekal ale od sebe lepší výkon

LIBEREC

Slovenský hokejový útočník Milan Bartovič prožíval po prvním utkání za Liberec po návratu z Atlantu Mytišči rozporuplné pocity. Zápas se Spartou po boku staronového spoluhráče Andreje Podkonického si užil, stejně tak ovace fanoušků i vítězství za tři body, ale ze svého individuálního výkonu už tak nadšený nebyl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Bartovič z Liberce

Článek

"Dlouho jsem nehrál, mám za sebou prakticky pět tréninků. Cítil jsem už na tréninku, že ta fyzická kondice ještě není úplně ideální a můj hokej je přece jen založený na ní a dobrém bruslení," řekl Bartovič novinářům. "Ale věřím, že to doženu, bude se to každým zápasem zlepšovat a budu pro Liberec platným hráčem," doplnil.

Hned při nástupu týmů na led se dočkal ovací libereckých diváků, kteří i poté v průběhu utkání skandovali několikrát jeho jméno. "Bylo to pro mě perfektní přivítání a zvedne to i sebevědomí. Člověk tak ví, jak jsou rádi, že jsem se vrátil zpátky. Bylo to příjemné," připustil Bartovič.

V samotném zápase došlo na obnovení spolupráce s další slovenskou oporou Severočechů Podkonickým. "Bylo to výborné, že jsme si mohli vzpomenout na ty pěkné časy. Ta spolupráce se nezapomíná a jsem rád, že to vyšlo; naše lajna dala dva góly a pomohla k vítězství, ale hlavní jsou ty tři body pro tým," prohlásil Bartovič.

Liberec byl pro něho při návratu jasnou volbou. "Nepřemýšlel jsem ani nad žádnými jinými nabídkami. Liberec je pro mě tady takový domácí klub a slíbil jsem tu i, že když se budu vracet, tak sem," ujistil Bartovič. "Mám navíc už dvě děti, takže jsem chtěl být jednoznačně s rodinou, zatímco v Rusku jsem byl celou dobu sám," dodal Bartovič.

Devětadvacetiletý slovenský reprezentant podepsal kontrakt do roku 2013, ale po sezoně 2011/12 má možnost odejít v případě zajímavé nabídky ze zahraničí. "Kdyby taková nabídka přišla, tak bych ještě rád šel, ale to bych šel jen s rodinou," řekl Bartovič.

"Milan vnesl velmi bojovný duch již do tréninku a nyní i do zápasu. Po tom manku, které má, kdy skoro měsíc nebruslil, tak odvedl slušný výkon. Bude jen lepší a lepší v té sezoně," věřil asistent trenéra Filip Pešán při hodnocení výkonu staronové posily.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice