Hlavní obsah

Sparta ani potřetí proti Vítkovicím neuspěla a play-off jí utíká

OSTRAVA

Hokejisté Sparty stále čekají na první novoroční body. Ve Vítkovicích v pátek ve 38. kole prohráli 3:4 a na ostravský celek nestačili ani potřetí v sezoně. Domácí rozhodli třemi brankami v prvním dějství, dvěma góly a asistencí se o výhru přičinil nejproduktivnější vítkovický hráč Jiří Burger a před nedělním derby v Třinci svým barvám pojistil vedoucí pozici v extralize.

Článek

Pražané potřetí v řadě prohráli a jejich šance na účast v play off se znovu zmenšila. Delší čas možná navíc bude v jejich sestavě scházet druhý nejlepší střelec týmu Yorick Treille, který si poranil koleno.

Sparta vyhrála první třetinu na střely 11:10, ale obraz hry byl úplně opačný. Dravá vítkovická ofenzíva soupeři zatápěla od prvního buly. Gól visel ve vzduchu už ve čtvrté minutě, ale Huna trefil jen tyčku a z brankoviště už poskakující puk odklidila pražská obrana.

Vítkovický nápor přerušilo oslabení, ale ve druhé desetiminutovce už z něj padaly góly. Burger po sérii křížných přihrávek prostřelil Pöpperleho při přesilovce čtyři na tři a poslal domácí do vedení.

Elitní formace Vítkovic byla vidět. Autor první branky pak na pravém křídle nastartoval Hunu, který únik po pravém křídle zakončil švihem pod břevno. A ještě 26 sekund před koncem úvodní části si při klasické přesilovce nevšímala sparťanská obrana Ujčíka s Klimkem, kteří bezmocného Pöpperleho vyšachovali a překonali kombinací na brankovišti.

Hodnotu pražských akcií na chvíli pozvedl hned na začátku druhé třetiny Ton, který po nenápadné akci šikovným švihem zpoza obránce snížil. Bartánus byl dokonce blízko kontaktnímu gólu, ale zblízka puk za Málka nepropasíroval.

Herní projev Sparty se ve druhé třetině zlepšil, přímočařejší styl Vítkovic byl však účinnější. Hostující obraně opět snadno uprchl Burger a forhendový blafák dokázal zakončit i z těžkého úhlu.

Pražané byli aktivnější než v úvodu, ale to všechno bez větších možností. Až v 39. minutě se sám před Málkem zjevil Kůrka, ovšem neuspěl.

Prohru v závěru zkorigovali Bartánus s Výborným, jeho gól však už přišel pozdě a ani v krátké power play se hostům srovnat nepovedlo. Spartu navíc stihla další pohroma, když její třetí nejproduktivnější hráč Treille odkulhal předčasně do šatny s poraněným kolenem.

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 4:3 (3:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Burger (Barinka, Punčochář), 18. Huna (Burger, Punčochář), 20. Klimek (Ujčík, Pohl), 28. Burger (Huna, Malík) - 23. Ton, 49. Bartánus (Kratěna, Vykoukal), 58. D. Výborný (Bartánus). Rozhodčí: Polák, Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. Diváci: 7023.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Szturc - Tomas, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Ujčík, Klimek - Šedivý, Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Husák, Macholda, O' Brien - Kratěna, D. Výborný, Bartánus - Ton, Koreis, Hromas - Kůrka, Karpov, Smoleňák - Y. Treille, Luňák. Trenéři: M. Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín