Hlavní obsah

Sparta v novém roce dál čeká na první výhru, Varům podlehla po nájezdech

PRAHA

Hokejisté Sparty se v novém roce ani na čtvrtý pokus nedočkali vítězství. Ve 39. kole Tipsport extraligy podlehli Karlovým Varům 2:3 po samostatných nájezdech. Pražané sice šli v první třetině do vedení, Energie ale skóre otočila a Sparta srovnala na 2:2 až v závěru třetí třetiny. Bod navíc zajistil v nájezdech Stavjaňovu týmu kapitán Skuhravý.

Článek

První dvacetiminutovka byla ve sparťanské režii, Karlovarští se připomínali velmi sporadicky a nebezpeční byli jen pramálo. V deváté minutě nahazoval na bránu Macholda, před Mensatorem došlo k jemné teči, puk ale nakonec klec minul. Následně byl ještě blíže úvodní trefě Výborný, v tísni však odkrytou klec netrefil.

V patnácté minutě už se Pražané dočkali. Broš se elegantně prosmýkl přes tři soupeře a pohlednou individuální akci zakončil bekhendovým blafákem a střelou mezi Mensatorovy betony.

Po změně stran se obraz hry změnil. Vary se začaly osmělovat a Pöpperle se měl co ohánět. Nejprve domácí obraně upláchl junior Tomáš Klíma, trefil ale jen povyjetého gólmana. A pak už přišly na řadu vzájemné souboje Pöpperleho s Dejem. Nejprve sparťanský gólman svůj tým podržel máchnutím lapačky, pak se vytáhl i při samostatném úniku karlovarského forvarda.

Ve 37. minutě pálil z ideální pozice z mezikruží Sloboda, branku ale přestřelil. O minutu později neudržel Pöpperle pokus Dobroně a nekrytý Skladaný z hranice brankoviště přeci jen srovnal.

Třetí část se dlouho odvíjela převážně ve středním pásmu, až v 49. minutě se dostal Luňák před Mensatora, ten puk se štěstím vyrazil ramenem nad horní tyčku. A tak udeřilo na druhé straně. Skuhravý našel zpoza branky Kumstáta, který poslal Energii do vedení. A to mohl ještě o pár vteřin později zvýšit Tomáš Klíma, orazítkoval ale jen tyčku.

V 56. minutě se řítil sám na Pöpperleho Skuhravý, trefil ale jen pravý beton. Karlovarští poté dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě a nabídnutou příležitost využil Kratěna ve srovnávací gól na 2:2. Nerozhodný stav nezměnilo ani prodloužení, v nájezdech zajistil Varům bod navíc kapitán Skuhravý.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Broš (Ton, Luňák), 58. Kratěna (Ton, Broš) - 38. Skladaný (Dobroň, Pech), 50. Kumstát (Skuhravý), rozh. nájezd Skuhravý. Rozhodčí: R. Polák, Šír - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4, navíc Pöpperle (SPA) 10 minut. Využítí. 1:0. Diváci: 4411.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, O'Brien, Jan Hanzlík, Gulaši, Philipp, Macholda - Kratěna, Výborný, Bartánus - Luňák, Broš, Ton - Kafka, Smoleňák, Karpov - Kůrka, Koreis, Hromas. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Gřegořek, Dobroň, Kokko, Sloboda, Rohan, Prošek, J. Látal - Kumstát, Skuhravý, Dej - Skladaný, Pech, Zaťovič - L. Klíma, Melenovský, Sailer - Rohan, Vachovec, T. Klíma. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: