Hlavní obsah

Kůrka stále jedná o angažmá. Do Slavie se ale nevrátí, říká jeho agent

PRAHA

Přesně před rokem se slávistický hokejista Tomáš Kůrka připravoval na zápas s Třincem. V něm dal poté gól. Jeho spoluhráč Roman Červenka dal druhý, Slavia přesto prohrála. Ale žádný stres. A rok se s rokem sešel. Kůrka je hráčem Sparty, jenže jeho hodiny zde obíjejí konec. Klub ho nabídl ostatním. Tým z Holešovic se trápí a devětadvacetiletý útočník jak by smet. Stresu o krapet více.

Foto: hcsparta.cz

Hokejista Sparty Tomáš Kůrka. Už jen pár hodin.

Článek

„Situaci stále řešíme, jednání probíhají, chtěli bychom mít jasno do čtvrtka,“ říká hráčův agent Michal Sivek. V úvahu připadá stěhování po extraligové mapě, ale také výjezd za hranice.

„Tomáš chce hrát hokej, kde bude mít prostor, aby se vrátil k výkonům, které měl minulé sezóny,“ nechce více specifikovat Sivek.

Kůrka proti minulému ročníku nejvyšší české ligy „spadl z hrušky“. Porovnání je nezpochybnitelné. Sparta 2010/2011: 38 zápasů, 4 góly a 8 přihrávek. Slavia 2009/2010: 43 utkání, 24 gólů a 17 asistencí. K tomu druhé místo v produktivitě play-off - 16 utkání, 7 gólů a 11 přihrávek. Kdo by po takovém hráči nesáhl? Byla to Sparta a Kůrka na nabídku kývl.

Tomáš Kůrka ještě v dresu Slavie. V minulé sezóně měl více důvodu k radosti.foto: ČTK/Zdeněk Němec

„Tomáš Kůrka v loňské sezóně nasbíral včetně play-off šedesát kanadských bodů. Po letním přestupu do Sparty se však v našem dresu nebyl schopen podobně prosazovat a naplnit tak renomé střelce, se kterým jsme jej angažovali,“ uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza v oficiálním prohlášení.

„Nyní vše záleží na jednáních a na Tomášovi,“ zopakuje Sivek. Ale jednu možnost dopředu vylučuje. Tedy cestu zpět na Slavii. „Tato eventualita tu není.“ Kde tedy tento střelec zakotví?

Reklama

Související témata: