Hlavní obsah

Slavia v boji o první šestku prohrála doma se Zlínem

PRAHA

Tři body Slavia proti Zlínu v této sezóně ještě nebrala. Změnit to mohla ve 41. kole. Opět se ale nedočkala, prohrála 3:4 po samostatných nájezdech. Slávisté mohli vyhrát desáté z jedenácti posledních domácích utkání, ale nestalo se tak. Radovali se hosté, kteří si po dvou porážkách připsali důležité body do tabulky. Oba týmy totiž bojují o první šestku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Zlína v utkání na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Sedm gólů si Zlín odvezl v pátek z Liberce, v brance tak v neděli dostal přednost Jakub Sedláček před Tomášem Dubou. A byli to právě hosté, kteří se ujali vedení, po patnácti minutách vedli 2:0.

Slavia měla více ze hry, ale v druhé části třetiny se karta obracela. I proto domácí prohrávali. Nakonec se ale přece jen dočkali snížení v první části. Na rozdíl jedné branky upravil nejproduktivnější slávista Michal Vondrka.

V tomto utkání šlo o hodně. Mezi týmy byl před duelem rozdíl jen dva body. Zlín se držel na čtvrtém místě, Slavia na sedmém. Oběma jde o elitní šestku, ta zaručuje přímou účast v play-off.

Po druhé třetině měl k plnému bodovému zisku opět blíže Zlín, vedl už o dva góly. Jedinou trefu si připsal z nulového úhlu Jiří Ondráček, který překonal brankáře Miroslava Kopřivu. Ten v té době v ruce držel hokejku svého obránce.

Pár vteřin předtím měl na druhé straně šanci slávistický kapitán Petr Kadlec, ale puk po jeho střele kopíroval brankovou čáru.

Do poslední dvacetiminutovky šel hostující gólman Sedláček s vizitkou jednoho obdrženého gólu. A to se do branky od začátku zápasu postavil poprvé od 7. prosince 2010.

Po třech minutách propálil zlínského muže v masce Lukáš Krenželok. Zase rozdíl jediného gólu, což rozpoutalo skandování domácích fanoušků. Srovnat mohl za chvíli Kadlec, ale neuspěl. "Sedlo, Sedlo," vyvolávali příznivci hostujícího brankáře. Za pár sekund litoval promarněné příležitosti Petr Jelínek, Zlín stále vedl 3:2.

V poslední minutě propukl v O2 areně gejzír radosti, na světelné kostce svítilo skóre 3:3. Tomáš Svoboda 55 sekund před koncem rozhodl o pokračování klání.

Po prodloužení se body nedělily, utkání došlo až k samostatným nájezdům. Konec nedělnímu zápasu dal až šestým nájezdem Petr Holík.

Slavia Praha - Zlín 3:4 sn (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Vondrka (Krenželok, Sklenář), 43. Krenželok (Třetina), 60 Svoboda (Krenželok, Kadlec) - 11. Důras (Balán), 16. Balaštík (Hamrlík, Leška), 35. Ondráček (Míka), 65. Holík. Rozhodčí: Šindler, Massi (Švýc.) - Kostka, Bláha. Vyloučení: 4:5. Diváci: 3965.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Vašíček, Barát - T. Svoboda, P. Jelínek, Tomica - Krenželok, Sklenář, Vondrka - Micka, Třetina, Doležal - Pospíšil, Benda, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Míka, Galvas, Grof, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Rachůnek, Balán, Důras - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama