Hlavní obsah

Sparta s přehledem ovládla derby a zkomplikovala Slavii cestu do šestky

PRAHA

Sparta žije. V pátečním 43. kole Tipsport extraligy porazila v derby Slavii 3:0 a dále bojuje o předkolo play-off. Slávisté si naopak nulovým ziskem zkomplikovali cestu do první šestky, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. O třech bodech rozhodly začátky prvních dvou třetin, kdy domácí vstřelili vždy gól.

Článek

Zahajovacích třiadvacet sekund první třetiny určilo stav po dvaceti minutách. Jediným střelcem se stal Michal Broš, který zůstal sám před brankářem Miroslavem Kopřivou. Obránce Petr Kadlec otevření skóre nezabránil.

Slavisté se dostali pod tlak a první střelu na brankáře Tomáše Pöpperleho si připsali až v osmé minutě. Před koncem úvodní části mohl podruhé domácí fanoušky rozjásat Petr Ton, ale jeho únik v oslabení překazil Kopřiva.

„Máme dost sebevědomí, lidem dlužíme proti Slavii fanatický výkon. Lidi si to zaslouží, drželi nás, nevypískali, neházeli na nás odpadky, jsme povinni jim to splatit vynikajícím výkonem,“ řekl pro sparťanskou klubovou televizi trenér Miloslav Hořava před zápasem. Zatím mohl být spokojený.

Jediný gól padl i v prostřední části. A opět se radovali domácí. Po 110 sekundách zvýšil na 2:0 Petr Kafka, který měl opět čas, tentokrát sparťanského útočníka neubránil Tomáš Žižka.

Tým vedený Vladimírem Růžičkou vyslal na Pöpperleho za čtyřicet minut patnáct střel, ale žádná nebyla taková, která by více ohrozila sparťanského gólmana.

Ve třetí třetině se gólová tradice zápasu opakovala. Petr Ton si povodil puk a v 54. minutě zvýšil na 3:0. O vítězi nebylo pochyb a Pöpperle si připsal čtvrtou letošní vychytanou nulu

V předchozích třech derby probíhající sezóny vždy vyhrál domácí tým. Tento stav se nezměnil ani ve čtvrtém meření sil. Praha tedy nemá svého hokejového krále. O tom rozhodne až play-off.

Sparta Praha - HC Slavia Praha 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Broš (Ton, Gulaši), 22. Kafka (Macholda),54. Ton. Rozhodčí: Šindler, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 10 108.
Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Husák, Macholda, Jan Hanzlík - Ton, Broš, Smoleňák - Kratěna, D. Výborný, Bartánus - Kafka, Koreis, Hromas - Žalčik, Luňák, Karpov. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
M. Kopřiva - Kadlec (22. Barák), Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Vašíček - Krenželok, Benda, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Jaškin, P. Jelínek, Doležal - Micka, Sklenář, Poletín - od 31. navíc Pospíšil. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec