Hlavní obsah

Chci, abychom hráli agresivní hokej, říká Kýhos po premiéře v Litvínově

Často mění v poslední době působiště hokejový trenér Vladimír Kýhos. Ještě v září 2009 stál na střídačce extraligové Komety Brno, kde skončil po pouhých čtyřech zápasech. Sezónu dokončoval v roli kouče Dukly Trenčín ve slovenské extralize. Od loňského léta až do soboty 22. ledna 2011 vedl prvoligový Tábor a o den později si odbyl obnovenou premiéru u týmu Litvínova, kam se vrátil po devíti letech. A má před sebou náročný úkol - dovést tým do play-off.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Trenér Vladimír Kýhos

Článek

Kýhos převzal mužstvo po Robertu Reichlovi, který odstoupil po vzájemné dohodě. A zatímco v předešlých čtyřech kolech pod Reichlovým vedením Litvínov pokaždé prohrál, Kýhosovi vyšel start na jedničku. Tu si zasloužili jeho svěřenci po vítězství 1:0 nad Plzní.

„Hráli jsme často v oslabení, ale kluci makali, padali do střel. Jsem s nimi spokojený, protože jsme vydřeli tři body, které nutně potřebujeme,“ líčil nový trenér a pochválil gólmana Volkeho. „Předváděl fantastické zákroky a neuvěřitelné věci,“ řekl na jeho adresu.

Jak se Kýhos u mužstva adaptoval? „Většinu kluků znám a pro mě nebyl problém do mužstva zapadnout a doufám, že stejně to berou i hráči. Změnili jsme taktiku, abychom místo opatrného hokeje hráli více agresivně, protože tým je dobře fyzicky připravený. Máme tady dobré bruslaře, jejichž schopností chceme využít,“ povídal trenér.

„S některými hráči jsem mluvil a myslím si, že máme zkušené bojovníky, kteří vědí, že i dílčí neúspěchy k hokeji patří. Snad si kluci ty slabší chvilky už vybrali. A chtějí dokázat, že hokej hrát nezapomněli,“ přemítal kouč.

Je pro něj velkou výzvou bojovat o play-off? „Určitě. Dobře pro nás, že se tabulka kolem desátého místa po nedělních výsledcích nějakým způsobem srovnala. Musíme ale hledět na sebe a nečekat, že nám bude někdo pomáhat. Z tohoto pohledu bude klíčová úterní dohrávka na Spartě. Uvidíme, co s námi bude soupeř doma vyvádět,“ prohodil Kýhos.

Co doplnění kádru? „O tom jsme se s vedením ještě nebavili, nebyl čas. Ale zamlouvalo by se mi, kdyby přijel nějaký střední útočník,“ dodal trenér Litvínova.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín