Hlavní obsah

Skvělá zpráva pro Vary. Opory ze zámoří zůstávají

Kufry v lázeňském městě nebalí. Hokejoví útočníci David Kaše i Jakub Lauko, kteří vzhledem k pozdějšímu startu nové sezony v zámoří vypomohli zkraje extraligové sezony Karlovým Varům, prodloužili s Energií smlouvy až do konce dubna příštího roku. Západočeský klub o tom v pátek informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Jakub Lauko v dresu Karlových Varů.

Článek

Původní kontrakty vypršely oběma borcům právě dnes, ve Varech ovšem budou pokračovat i po restartu hokejové Tipsport extraligy.

„Situace v NHL je stále nejasná a start se pořád protahuje, tak jsme se s oběma hráči dohodli na prodloužení jejich smluv do konce sezony," uvedl pro klubový web trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout. „V případě, že budou povoláni do kempu, jejich působení v Karlových Varech skončí a oba hráči se přesunou do zámoří," doplnil.

Oba mladíci vytvořili údernou elitní formaci s Jakubem Flekem. Třiadvacetiletý Kaše, jenž v loňské sezoně debutoval v NHL za Philadelphii, posbíral ve čtyřech duelech nejvyšší soutěže tři asistence. O tři roky mladší Lauko, jenž v minulém ročníku nastřádal na farmě Bostonu v Providence ve 22 utkáních pět gólů a čtyři nahrávky, zatím nebodoval.

„Jednání byla ze strany Bostonu a Philadelphie, agentů Hronka s Volkem i oběma hráči naprosto vstřícná a během dvou dnů jsme se domluvili," liboval si Pešout.

Reklama

Související témata: