Hlavní obsah

Extraligu budou řídit počítače. Registrace hráčů bude jen elektronická

ŠPINDLERŮV MLÝN

Konkrétně zatím nic převratného, ale mělo by být zaděláno na změny v hokejové extralize, a také v Asociaci profesionálních klubů, která ji řídí. To jako následek letošních zmatků s registracemi. Od nové sezóny z části v novém. Tedy tak to zatím vypadá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Mladé Boleslavi dali při duelu s Plzní jasně najevo, co si o trestu pro svůj klub myslí.

Článek

"Dlouho jsme řešili plán určitých úprav řízení extraligy do příštích sezón. Udělali jsme si určitý harmonogram. Na příští Valné hromadě bude předvedený detailnější plán a odsouhlasený s kompetencemi a termíny,“ naznačil možné inovace prezident APK Ctibor Jech.

Jednou z věcí má být rozšíření extraligy o profesionální pracovníky. S tím je samozřejmě spojená kontrola, která se ukázala v posledních měsících jako nedostatečná. I proto česká nejvyšší soutěž ztratila kladné body ze svého renomé.

Kauzy vyčerpaly členy APK

„Letošek nám ukázal určité věci, které jsme nevěděli, nebo byly skryté a projevily se v letošní kauze nad registracemi (třem klubům byly odebrány body: Mladé Boleslavi 22, Plzni 19 a Kladnu 6 pozn. aut.). Věc už je v chodu, probíhají on-line zápisy, elektronická registrace je také v počítačích. Propojení těchto systémů zafinancuje agentura BPA,“ pověděl Jech, který přiznal, že dříve se jezdilo na výjezdní zasedání spíše odpočívat.

"Letos nám do toho vpadly všechny ty kauzy. Jsme těmi záležitostmi dost vyčerpaní,“ přiznal.

Od nadcházejícího ročníku by každý hráč měl projít „počítačem“. „Pracujeme na tom, aby příští rok bylo vše čistě pod elektronickou kontrolou. Jinak nebyl dán požadavek na zásadní změny registrací. To vše bude v dalším průběhu,“ naznačil prezident APK. Tedy po skončení sezóny.

„Mrzí nás veškerý obraz, který je, ale přistupujeme k tomu racionálně. Od příští sezóny budeme muset vnést větší disciplínu do těchto věcí. To ještě s ředitelem (Šulcem) probereme, až budeme připravovat novou extraligu,“ dodal Jech.

Bránili jsme se těžkému úderu, řekl Jech
„Byli bychom rádi, aby pro jednou a na vždy skončily tyto kauzy, protože byly probrány ze všech možných pozic. Nebylo to jednoduché. Ne každý divák tomu může porozumět, to je největší problém, který nastal v komunikaci. I my jsme asi někde nějakou chybku udělali, ale bránili jsme se těžkému úderu. Pan ředitel Šulc si užil velice složité období. Všech čtrnáct klubů, třináct v určitých kauzách, ocenilo, že se držel toho, čeho se měl držet, co jsme mu naložili a co bylo připraveno za problémy. Šlo o nedůslednosti v klubech. Po sezóně budeme vše zhodnocovat. V tuto chvíli má pan Šulc důvěru.“

Reklama

Související témata: