Hlavní obsah

Hokejisté Slavie a Plzně odehrají úterní zápas v retro dresech

PRAHA

Hokejový tým Slavia Praha slaví v letošním roce 110 let své existence a při té příležitosti vyjedou hráči pražského klubu v úterním extraligovém zápase s Plzní na led v památečných retro dresech. Zahanbit se v O2 Areně nenechá ani západočeský soupeř, který v posledních zápasech bojuje o účast v play-off nejvyšší soutěže.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Tomica ze Slavie se snaží sebrat kotouč Martinu Strakovi z Plzně.

Článek

"Sto deset let existence klubu je něco úžasného, a tak jsme se při této příležitosti rozhodli uspořádat tohle utkání," říká na oficiálním webu Slavie  trenér a generální manažer klubu Vladimír Růžička. "Původně jsme sice chtěli hrát už šestého ledna, kdy to bylo přesně sto deset let od prvního zápasu, ale museli jsme to důkladně probrat se sponzory. Teď navíc budeme hrát s atraktivním soupeřem."

Zápas kvituje i generální manažer a kapitán plzeňského týmu Martin Straka. "Spousta našich skalních fanoušků chodí stále v retro dresech fandit na domácí i venkovní utkání našeho týmu. Oni tradici dobře znají. Přeci jen pro nás tyto dresy znamenají kus úspěšné historie i současnosti. A navíc jsou krásné," vykládá.

Čestné buly utkání vhodí bývalý reprezentant a mistr světa z roku 1949 Augustin Bubník.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec