Hlavní obsah

Růžička nechtěl pustit Vašíčka na nájezdy, ale muž zápasu si hlasitě řekl o šanci

PRAHA

Na tohle by si před zápasem nikdo asi nevsadil. Zvlášť před tímto. Hokejová Slavia v utkání proti Plzni slavila 110 let od svého založení. Není staršího klubu v tomto sportu u nás. A nejlepší domácí hráč tohoto klání? Obránce Jiří Vašíček. Vstřelil gól, šel i na nájezd. On, muž, který má v popisu práce i používání pěstí. „Byl to mimořádný zápas. Vše bylo hezké,“ pochvaloval si urostlý zadák.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávistický obránce Jiří Vašíček

Článek

Co jste říkal retro dresům, které byly bez reklam?

Ráno jsme si dělali srandu, ale Plzeň měla modré, takže jsme se poznali výborně. Mně osobně se to líbilo. Návleky nebyly úplně červené, ale nakonec jsme vypadali docela důstojně.

Těší výhra více, když přišla v čase výročí? Vzhledem k tomu, že šlo o oslavu, tak je to určitě dobře. Jednou až to bude někde napsané, tak je dobře, že u toho bude dobrý výsledek.

Taky tam bude, že jste vstřelil gól, byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, nezvykle jel i nájezd. Je toho docela dost, ne? Gólu si vážím, já jich moc nedávám. Říkal jsem klukům, že by dresy nemusely jít do aukce, že bychom v nich mohli hrát dál, když mi to v nich lepí.

Retro dresy v akci. Miroslav Kopřiva ze Slavie zasahuje proti plzeňskému Michalu Dvořákovi.foto: Právo/Petr Hloušek

Co si vydražit svůj dres? Přemýšlel jsem o tom, ale jestli se někdo zblázní a bude přihazovat nesmyslné částky, tak budu muset zapomenout. Pro jistotu jsem si koupil jednu napodobeninu.

Kolik jste ochotný dát za svůj dres s číslem 16 v aukci? Šestnáct tisíc jako podle čísla? To je pro mě dost peněz. Do pěti bych o tom přemýšlel, ale pro mě bude čest, když nějaký fanoušek si ho bude vážit a někomu udělá radost.

Cože jste šel vůbec na nájezd po prodloužení? Růža (trenér Vladimír Růžička) mě poslal, ale já jsem si o to dost hlasitě říkal. Nechtěl, ale já jsem si dneska věřil, dost mě mrzí, že jsem ho zklamal, už asi nepojedu (smích).

Moc ale nechybělo... Šlo to o kousek, trochu jsem se leknul, že tam byl Salfa (brankář Dušan Salfický). Měl jsem něco vymyšleno, pak jsem trochu zpanikařil, udělal jsem blbost.

Pamatujete si, kdy jste byl naposledy vyhlášený nejlepším hráčem zápasu? Nikdy. To je další hezký moment, že se mi to povedlo o tomto utkání. Hodně si toho vážím.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín