Hlavní obsah

Slavia vyhrála v Pardubicích a je bod za první šestkou

PARDUBICE

Hokejisté pražské Slavie vyhráli ve 48. kole extraligy v Pardubicích 3:1. Pražané se páteční výhrou před více než 10 tisícovkami diváků přiblížili svému dnešnímu soupeři na jediný bod, jež zároveň ztrácí na umístění v první šestce, která si zajistí přímou účast ve čtvrtfinále play-off.

Článek

Oba soupeři se hned od začátku utkání do sebe pustili s nevídanou vervou a na ledě se urputně bojovalo. Pardubičtí ve svém tradičním náporu nic nevytěžili a v deváté minutě se při vyloučení Bartka mohli dostat do vedení naopak hosté. Vondrka však nasměroval kotouč jen do boční sítě. Pardubičtí tak přesilovku přečkali bez úhony, stejně jako na druhé straně Pražané, když byl vyloučen Jelínek.

Hrálo se oboustranně ostře a když byl ve 14. minutě vyloučen obránce Kolář, domácí se už neubránili - Kubošova střela od modré prošla skrumáží před brankou a Slavia vedla. O svůj náskok ale přišla hned po minutě. Bartek našel parádně ve výborné střelecké pozici Somíka, ten místo očekávané střely nahrál Nahodilovi, který si před brankou poradil s Kopřivou a vyrovnal.

V podobném tempu začala i druhá třetina, ve které ve 26. minutě hosté potrestali laxní rozehrávku Eatonu při přesilové hře po vyloučení Tomici. Na Mickovu přihrávku si šikovně najel Krenželok a prostřelil gólmana Růžičku. Ve 33. minutě se dostal do gólové šance Třetina, ale jeho úmysl Růžička vystihl.

Před oběma brankami bylo často horko a horký byl i závěr druhé třetiny. Ve 38. minutě neodpískali sudí zakázané uvolnění hostů, což se nelíbilo Východočechům a když pak domácí Koukal při přerušení hry jel za hlavním rozhodčím, zavadil o jeho čárového kolegu a vyfasoval osobní trest za nesportovní chování.

O pár vteřin později se v pardubické obranné třetině do sebe pustili Mezei s Mickou a přestože tento duel vyhrál domácí obránce a soupeře poslal k ledu, rozhodčí oba kohouty podělili stejným trestem na pět minut a do konce utkání. Ještě 13 vteřin před koncem druhé části se srazili před střídačkou Slavie Sklenář s Buchtelem a domácí útočník dostal dvakrát dvě minuty za faul vysokou holí.

Slavia tedy vstupovala do třetí třetiny s výhodou téměř čtyřminutové přesilovky, obětavě hrající čtveřice Eatonu se však ubránila a soupeře prakticky nepustila k ohrožení Růžičky. Pardubičtí poté sice ostřelovali Kopřivovu branku, ale málem opět inkasovali po úniku Tomici. S blížícím se koncem hrací doby stoupala nervozita na obou stranách.

Trochu klidu na hole Pražanů však dodal Sklenář, jenž gólem v 54. minutě zajistil svému týmu dvoubrankové vedení a téměř jistotu tří bodů. Pardubice se poté neprosadily v přesilovce a k vykřesání naděje nevedla ani závěrečná dlouhá hra bez brankáře, při níž navíc Tomica trefil tyčku prázdné klece.

HC Eaton Pardubice - HC Slavia Praha 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Nahodil (Somík, Bartek) - 14. Kuboš (Doležal, Micka), 26. Krenželok (Micka, Vašíček), 54. Sklenář (Jelínek, Krejčík). Rozhodčí: Hribik, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:4, navíc Koukal 10 min., Mezei - Micka oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.104.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Nakládal, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Somík, Nahodil, Bartek - Kůrka, Zohorna, Pineault - Buchtele, Špirko, Rákos. Trenéři: Jandač a Hynek.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kolařík, Žižka, Kuboš, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - Jaškin, T. Svoboda, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Pospíšil, Sklenář, Endál. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: