Hlavní obsah

Věřím, že nám posily pomohou, říká Holaň k doplnění kádru Boleslavi

Hokejisté Mladé Boleslavi ztrácejí na předposlední místo v tabulce extraligy čtyři body poté, co v pátek vyšli střelecky naprázdno v Liberci. Ač se snažili o překvapení, v konečném důsledku jim bojovnost nebyla nic platná. „Pořád ale věříme, že se zvedneme a jediným cílem je vyhnout se baráži,“ tvrdí v rozhovoru pro Sport cz. trenér Miloš Holaň, který zapracovává do týmu nové posily. „Snad nám nějak pomohou,“ říká na jejich adresu.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Miloš Holaň

Článek

V Liberci jste neuspěli. V čem vidíte příčiny?

V první třetině jsme chtěli ustát tlak domácích, což se nám zpočátku podařilo. Ale paradoxně při naší přesilovce jsme si pak nechali dát gól. Měli jsme deset vyloučených, to je velký luxus. A ukázalo se, že při takové nedisciplinovanosti se body nezískávají. Domácí vyhráli zaslouženě.

Jak jste spokojen s doplněním kádru?

Museli jsme se nějak zařídit vzhledem k tomu, že nás čeká nevyzpytatelný závěr extraligy v podobě skupiny play-out. Proto jsme se snažili naše řady rozšířit, ale moc hráčů na trhu nebylo. Na nějaké hodnocení posil je brzy, přesto chci věřit, že budou přínosem. Univerzál Benda je o rok mladší, než já. Má svůj věk a zároveň velké zkušenosti. Plodek hrál naposledy za Liberec ve čtvrté pětce a nemůžeme čekat, že bude rozhodovat zápasy. Dudáš má parametry, které se nám mohou hodit při vyztužení obrany. Demel ve Slovanu Bratislava hrál loni špičku slovenské extraligy, zná i prostředí české extraligy ze Vsetína a ze Znojma.

Kladno vám po pátečních výsledcích v tabulce uteklo o jeden bodík a celkově má k dobru čtyři. Je to pro vás komplikace?

Nečekal jsem, že něco uhrají v Plzni, které jde o desítku. Nezbývá nám, než Kladno doběhnout. V neděli máme doma za soupeře právě Plzeň, a jelikož jsme nezvládli zápas v Liberci, musíme do toho dát všechno. Není kam uhýbat. Pořád věřím, že se zvedneme a vyhneme se baráži.

Už pomýšlíte na play-out?

Samozřejmě. Chceme, abychom měli co možná nejlepší startovní pozici, a upínáme se k tomu, že se ještě střetneme s Kladnem čtyřikrát. Uvidíme, kdo bude kromě Sparty tím dalším účastníkem skupiny o udržení. Budeme spoléhat na to, že tito soupeři budou frustrovaní z neúspěchu v sezóně, ale dobře víme, že nikdo záchranu za nás nevybojuje. Musíme si pomoci sami.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec