Hlavní obsah

Litvínov poprvé pod Kýhosem nebodoval, opět nestačil na K. Vary

LITVÍNOV

Hokejisté Karlových Varů v neděli porazili i počtvrté v sezóně Litvínov, tentokráte ve 49. kole 3:2 na jejich ledě, a zvýšili své šance na postup do předkola play.off. Západočeši jsou tři kola před koncem základní části desátí, jedenácté Brno na ně ztrácí čtyři body. Severočeši dnes poprvé pod vedením trenéra Vladimíra Kýhose nezískali ani bod, v předešlých sedmi zápasech se jim to vždy podařilo.

Článek

Souboj celků bojujících o účast v předkole play-off vyšel lépe domácím, kteří se již po 68 vteřinách hry dostali do vedení zásluhou rychlého protiútoku a pěkné trefe Kubinčáka do růžku Mensatorovy svatyně. Za hostující tým prověřil Volkeho střelou z pravého křídla Zucker, ale nedal.

V šesté minutě už karlovarští hráči vyrovnali, když dokázali využít přesilovou hru vteřinu před návratem potrestaného Trávníčka. Dobroň přihrál z rohu kluziště Dejovi, který střelou z první nedal Volkemu šanci.

Benzinu ale vyrovnávací gól příliš neomráčil, spíše naopak. Ještě více se tlačili do zakončení, ale Mensator ukázal, že se v závěru sezony dostává do dobré formy. Nejprve zneškodnil Černého střelu z pravého křídla, následovaly šance Jánského a kapitána Vopata, ale všechny střelecké pokusy vyšly vniveč.

Stav skóre se změnil v úvodu druhé třetině, kdy Energie vstřelila po 71 vteřinách vedoucí branku. Postaral se o to kapitán Skuhravý. Hosty druhý gól evidentně nakopl a stále se tlačili do útoku. Přehrávali domácí tým, ale i Volke ukázal dobré zákroky při střelách Klímy a Čutty. V polovině utkání hosté vstřelili i třetí gól, ale rozhodčí ho neuznali pro kopnutí Košťála bruslí puku do branky.

Ve 32. minutě stálo při domácích štěstí při střele Deje, který z mezikruží trefil levou tyčku. Z protiútoku se navác radovali domácí, když Švarný nadvákrát propasíroval puk za záda karlovarského brankáře. Domácí vyrovnávací branka nabudila a tlačili se i za vedoucím gólem, ale svižná střela Lukeše a poté i Švarného střela od modré z první skončili pouze v Mensatorově lapačce.

Zahanbit se ale nenechali ani hosté, když v oslabení ujel Kumstát, ale vysoko přestřelil. Na druhé straně hledal zpoza branky Jenáček Černého, ten však v dobré šanci nedal a tak opět udeřili hosté, které poslal do vedení Zaťovič.

Ihned po buly se prokličkoval do šance Trávníček, ale místo puku skončil v brance litvínovský útočník. Do závěrečné třetiny vlétli domácí jako uragán, ale Hübl zblízka nedokázal zamířit přesně, následovala Jánského střela z mezikruží vysoko nad branku.

Připomněli se však i hosté, ale Vachovcovu střelu z pravého křídla Volke betonem vyrazil. V 50. minutě domácí hráli 18 vteřin přesilovou hru pět na tři, ale bez gólového efektu. Benzina obléhala karlovarskou tvrz, ale Mensator se svou družinou všem nájezdníkům odolával i nadále. V závěru utkání skvěle našel Jenáček před brankou Lukeše, ten však vyrovnání domácím nepřinesl.

HC Benzina Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Kubinčák (V. Hübl, Lukeš), 34. Švarný - 6. Dej (Dobroň, Gřegořek), 22. Skuhravý (Čutta, Kumstát), 38. Zaťovič (Pech). Rozhodčí: Šindler, Hrubý - Kalivoda, Bádal. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 5585.
Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Gula, Švarný, Jareš, Skuhrovec, Stříteský - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Jenáček - Jánský, Vopat, Trávníček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, Kokko, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Klíma, Dej - Zucker, Vachovec, Kuběna. Trenéři: Baďouček a Pešout.

Reklama

Související témata: