Hlavní obsah

Vedoucí Třinec odrazil atak, proti Liberci hrál i o respekt

TŘINEC

Boj na ostří nože bez ohledu na průběžné skóre, takový byl zápas prvních dvou týmů tabulky hokejové extraligy. Třinec vyhrál díky vynikajícímu brankáři Hamerlíkovi a čtyřem využitým přesilovkám. V půli třetí třetiny vedli Oceláři už 4:0, ale Liberečtí byli stále stejně agresivní. Oceláři nakonec soupeře porazili 5:0 a jsou blízko zisku Prezidentského poháru.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký útočník David Květoň (vpravo) před obráncem Liberce Hunkesem

Článek

„V této fázi soutěže to už je příprava na play off. Hraje se mnohem více do těla, nic se nevypouští,“ vysvětlil liberecký kapitán Jaroslav Kudrna, proč jeho tým se za rozhodnutého stavu nešetřil. „Souboje se dohrávají, jde o respekt v příštích zápasech,“ přidal se třinecký Jiří Polanský. Téměř vyprodaná Werk Aréna byla ve varu.

Jak krutá to byla bitva, dokazuje i počet vyloučených. Na třinecké straně osm, na liberecké dvanáct a navíc jedno na pět minut a do konce zápasu. Vysloužil si je útočník Zdeněk Ondřej, který čtyřicet vteřin před koncem ošklivě fauloval domácího obránce Semana, který má poraněné rameno. „To bylo zbytečné. Nechápu, co si ten liberecký kluk chtěl dokazovat. Nikdo o něm neslyšel a on se takhle škaredě předvede,“ kroutil hlavou třinecký kapitán Radek Bonk.

„Mrzí mě to, doufám, že Seman nebude zraněný,“ poznamenal liberecký kouč Jiří Kalous, jenž překvapil, že do branky poslal Vošvrdu a na střídačku posadil Pince, jenž dvakrát za sebou udržel čisté konto. „Nic zajímavého v tom nehledejte. Před play off chceme zatížit oba brankáře,“ vyložil Kalous.

Podle Kudrny je o vítězi základní části a držiteli Prezidentského poháru asi rozhodnuto. „Prohráli jsme klíčový zápas o první místo, i když stát se ještě může ledacos.“ Jeho protějšek Bonk má za důležitější než prvenství po 52 kolech výkonnost v play off. „Být první nebo druhý je drobný detail, rozhodující je forma v play off. Ve zbývajících třech kolech se chceme na ně dobře naladit.“

Reklama

Související témata: