Hlavní obsah

Liberec prohrál na Spartě, k Prezidentskému poháru tak má stále blíž Třinec

PRAHA

Náskok vedoucího Třince sice o bod stáhli, k zisku Prezidentského poháru pro vítězství v základní části ovšem mají stále dál. Hokejisté Liberce prohráli v utkání 50. kola na ledě pražské Sparty 2:3 po samostatných nájezdech a na vedoucí Oceláře ztrácí dvě kola před koncem dva body. V neprospěch Kalousova týmu navíc hovoří nepříznivá bilance vzájemných zápasů s Třineckými.

Článek

Sparta začala aktivně a už ve čtvrté minutě šla do vedení. Bartánus našel zpoza branky Broše, který střelou mezi betony překonal Pince. Pražané mohli v úvodní části svůj náskok ještě navýšit, minutu a třicet sedm vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku však zužitkovat nedokázali.

Na začátku druhé třetiny hráli Tygři přesilovku, sami ale byli rádi, že se skóre neměnilo. Ton totiž pláchl hostujícím zadákům, sám před Pincem ale zamířil nad. Na druhé straně pálil sice z úhlu, ale nebezpečně Nedvěd, Pöpperle se však blýskl pohotovým zákrokem lapačkou.

Ve 29. minutě se už Tygři vyrovnání dočkali. Víšek našel pasem od mantinelu Kudrnu, který střelou po ledě prostřelil Pöpperleho. O chvíli později mohli jít Severočeši do vedení, únik dvou na jednoho při vlastním oslabení zakončil Dušek střelou do Pöpperleho hrudi.

Dvaadvacet vteřin před druhou sirénou vrátil domácím vedení Karpov, když v obtížné pozici nastavil hůl do O´Brienovy přihrávky a kotouč přeplachtil přes bezmocného Pince přesně pod horní tyčku.

Ve třetí třetině tempo hry opadlo, oběma týmům dělal problém přechod do útočného pásma, a tak gólmani v permanenci rozhodně nebyli. Až v 55. minutě vzal na sebě zodpovědnost Pavlů. Byť faulován, dokázal vytvořit brankovou příležitost pro Klimentu, který pohodlně trefil odkrytou klec a poslal zápas do prodloužení.

V něm byli aktivnější hosté, zejména únik Nedvěda po rozhodujícím gólu doslova volal, Pöpperle ale Spartu podržel a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. Vítězný gól vstřelil domácí kapitán Výborný a zajistil Spartě bod navíc. 

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branka a nahrávky: 4. Broš (Ton, Bartánus), 40. Karpov (O'Brien), rozh. nájezd D. Výborný - 29. Kudrna (Víšek, P. Nedvěd), 55. Klimenta (Pavlů). Rozhodčí: Trombík, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:9, navíc Gulaši (Sparta) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 3166.
Sparta: Pöpperle - Philipp, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, O'Brien, Husák - Ton, Broš, S. Treille - Kratěna, D. Výborný, Bartánus - Žálčík, Karpov, Luňák - Forman, Dragoun, Hromas. Trenéři: Hořava a Rulík.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Derner, Trončinský, Pavlů - Dušek, Nedvěd, Kudrna - Špaček, Podkonický, Bartovič - Klimenta, Vak, Víšek - Urban, Ondřej, Vantuch - M. Hořava. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: