Hlavní obsah

Třinec ve Vítkovicích ztratil třígólový náskok a prohrál 4:5

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic uzavřeli základní část extraligy vítězstvím 5:4 nad Třincem, čímž potvrdili roli nejúspěšnějšího celku na domácím kluzišti. Už jistý vítěz dlouhodobé části z Třince vedl v Ostravě po výborné první polovině utkání už 4:1, ale domácí čtyřmi góly během šestnácti minut skóre otočili.

Článek

Výsledek dvěma zásahy v rozpětí 25 sekund zvrátil Petr Pohl, jehož řada dnes zařídila čtyři góly. I přes vítězství Vítkovičtí skončili v základní části třetí, protože Liberec se před nimi udržel výhrou 5:2 nad Českými Budějovicemi.

Moravskoslezské derby mělo ryze ofenzivní punc. Třinec přijel s otevřeným hledím a už ve čtvrté minutě byl ve velké šanci Varaďa, kterou kryl Šindelář. Málkův náhradník však v útočné partii dlouho čisté konto uhájit nemohl a v desáté minutě ho bombou od modré čáry prostřelil nejlepší třinecký kanonýr Růžička.

Bezstarostné utkání se pak ještě více otevřelo. McGregor v přečíslení těsně minul a do odkryté branky se na druhé straně nedokázal trefit Vrána. Pak ale Malík vypíchl puk třineckému bekovi k Burgrovi, který příklepem do horního růžku srovnal.

Jenže závěr první třetiny patřil Ocelářům. Vedení jim vrátil vítkovický bek Rehák, který si bruslí nešťastně srazil do branky přihrávku Varadi. Další příležitost vzápětí neproměnil Květoň.

Třinec ve velkém stylu hodném držitele Prezidentského poháru odehrál desetiminutový part na startu druhé části. Domácí drtil skvělým pohybem i sebevědomou kombinací, Polák s Varaďou zvýšili až na 4:1 a to ještě další stoprocentní možnost nevyužil Peterek, který z brankoviště trefil tyčku prázdné branky.

Z těžké defenzivy Vítkovické dostal druhý gól Vrány, který pohotově sklepl střelu Vosátka. Role se obrátily, mohutný tlak zase rozpoutali domácí a lídr nejvýraznější vítkovické řady Vrána po dvou minutách přidal i kontaktní gól. V honbě za vyrovnáním Vítkovice zapomněly na Hrabala, jenž ale sólo na Šindeláře nevyužil.

Strhující bitvu v závěru rozluštili opět Vrána a spol. Pohl v přesilovce devět minut před koncem dorážkou vyrovnal a už za 25 sekund po bleskovém protiútoku prostřelil z pravého křídla Hamerlíka popáté.

Hosté ještě v závěru odvolali gólmana a hráli šest proti čtyřem, ale domácí už výhru ubránili. I přes prohru v závěru Oceláři mohli převzít z rukou svazového předsedy Tomáše Krále Prezidentský pohár pro vítěze základní části.

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 5:4 (1:2, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Burger (Malík), 36. Vrána (Vosátko, Klimek), 38. Vrána (Klimek, Voráček), 51. Pohl (Malík, Káňa), 52. Pohl (Klimek, Vrána) - 10. M. Růžička (Peterek, Varaďa), 20. Varaďa (Bonk), 23. Polák (D. Květoň, Zíb), 29. Varaďa (M. Růžička, Seman). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Barvíř, Brázdil. Vyloučení: 5:6, navíc M. Růžička (Třinec) 10 minut. Využití: 1:2. Diváci: 8407.
Vítkovice: Šindelář - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Rehák, Voráček - Huna, Burger, Szturc - Šedivý, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Káňa, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec, Richter, Kania - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, Polák - Kohn, Peterek, Orsava - Hrňa, McGregor, Zagrapan. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice