Hlavní obsah

Dvě třetiny byly hrozný, zaplaťpánbůh za třetí, děkoval Svoboda ze Slavie

PRAHA

Den před zápasem říkal, že tlak necítí, přitom je v této sezóně nejlepším střelcem hokejové Slavie. Asi nelhal. Proti Karlovým Varům rozhodl zápas. Tomáš Svoboda si připsal vítězný nájezd, k tomu přidal dvě asistence a slávisté se ujali vedení v sérii 1:0. „Nehráli jsme ten svůj hokej, který jsme chtěli hrát, zaplaťpánbůh nám stačila třetí třetina,“ přiznal slávistický útočník po prvním utkání předkola.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Svoboda ze Slavie (vlevo) se raduje se svými spoluhráči.

Článek

Co si vezmete z prvního utkání, které bylo pro vás divoké? Určitě poučení, že musíme hrát od první minuty, protože dvě třetiny nebyly od nás dobrý.

Proč jste tedy měli čtyřicet minut „pauzu“? Nevím, jestli jsme se toho trochu báli, protože série se hraje jen na tři zápasy. Začínali jsme doma, to není jednoduchý. Asi jsme se trošku báli začátku play-off. My musíme hrát jako ve třetí třetině, ta už byla výborná, Vary toho měly plný zuby. Prodloužení bylo vyrovnané, na nájezdy jsme si věřili, jsem rád, že to takto dopadlo.

Na Lukáše Mensatora jste vystřelili téměř padesát střel, ale ujali se jen tři. Hrála svoji roli nervozita? Nevím, jestli se to projevilo, ale Mensi zase chytal výborný zápas. On je kvalitní gólman, je důležité ho zasypávat střelami a chodit hodně do branky.

Co změnit do čtvrtečního utkání? Musíme hrát jako na konci zápasu, první dvě třetiny byly hrozný.

Rozhodl jste zápas, je to předčasný dárek k čtyřiadvacátým narozeninám, které máte v den druhého utkání? Dárek bude, až postoupíme do play-off, od jednoho zápasu se toto neodvíjí.

Takže nemáte radost? Určitě jsem spokojený, jsem rád.

Do sestavy se vrátil jeden z nejzkušenějších hráčů - obránce Petr Kadlec... Petr je zkušený a kvalitní bek, dokáže rozehrát kvalitně puk, umí rozhodující přihrávku v útočném pásmu, jsme rádi, že je zpátky.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice