Hlavní obsah

Mladá Boleslav potvrdila, že dala kauzu registrací k soudu

PRAHA

Hokejový klub BK Mladá Boleslav potvrdil, že podal k soudu žalobu, v níž žádá přezkoumání rozhodnutí o odpočtech bodů za špatné registrace hráčů. Bruslařský klub v ní přišel kvůli neoprávněnému startu Jiřího Marušáka a Tomáše Divíška v 18 zápasech o 22 bodů. Potrestána byla i Plzeň (19 bodů) a Kladno (6 bodů). Asociace profesionálních klubů ledního hokeje si ve středu stěžovala, že Mladá Boleslav ji o žalobě neinformovala, takže se o ní vedení soutěže dozvědělo až v tomto týdnu.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Ředitel mladoboleslavského extraligového klubu Václav Hořejší při mimořádné valné hromadě APK ve Velké Bíteši.

Článek

"V průběhu celé registrační aféry jsme vždy prezentovali názor, že nesouhlasíme s postupem a rozhodnutími, která byla vydána. K tomuto kroku jsme přistoupili, protože se domníváme, že s ohledem na průběh uvedené kauzy může pouze nezávislý soud stanovit, zda rozhodnutí vydaná v tzv. registrační kauze jsou správná či nikoliv," uvedl dnes Mladá Boleslav v tiskovém prohlášení.

Řediteli extraligy Stanislavu Šulcovi se nelíbí, že Středočeši o žalobě neřekli ani ostatním klubům, přestože od jeho podání se konaly už dvě valné hromady APK. "Řízení jsme zahájili způsobem, který je obvyklý v právním systému České republiky, tedy podáním příslušné žaloby. Tuto skutečnost jsme žádným způsobem neprezentovali, nemáme zájem o zbytečnou medializaci. Tento postup považujeme za standardní," tvrdí Mladá Boleslav.

Klub popřel, že by chtěl po soudu předběžným opatřením zastavit extraligu. "Tato tvrzení jsou nesprávná a nepravdivá. Smyslem návrhu na vydání předběžného opatření bylo pouze vrácení bodů BK Mladá Boleslav. Samotná žaloba nijak nezasahuje do probíhajících částí Tipsport extraligy ledního hokeje," stojí v prohlášení.

Boleslav odvrátila hrozbu vyloučení ze soutěže

Bruslařský klub považuje svůj postup za korektní. "Pouze využíváme právní prostředky k ochraně sportovních a ekonomických zájmů klubu, které jsou napadenými rozhodnutími poškozeny. A na to zcela určitě máme nárok. Věříme, že fanoušci a osoby působící v hokejovém prostředí chápou náš současný postoj," uvedli zástupci Mladé Boleslavi.

Klub se dostal v sezoně do problémů nejen s registracemi, ale pak znovu, když se na začátku prosince zjistilo, že před sezonou nepředložil úplnou situační zprávu, která je součásti licenčního řádu. Hrozilo mu dokonce vyloučení ze soutěže; nakonec dostal pokutu tři miliony korun s termínem splatnosti 30. dubna. To podle Šulce dala Mladá Boleslav také k soudu, ale pak žalobu stáhla.

"Dozvěděli jsme se, že se představitelé Mladé Boleslavi v této věci obrátili na soud. Stalo se tak konkrétně 12. ledna. Následně 1. února záměr stáhli, ale ve stejný den dali k soudu pro změnu odebrání bodů v případu špatných registrací hráčů, přičemž požadovali rozhodnutí o předběžném opatření," řekl Šulc ve středu serveru hokej.cz.

Reklama

Související témata: