Hlavní obsah

Litvínov je krok od čtvrtfinále, Plzeň porazil doma i podruhé

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova zvítězili i ve druhém utkání předkola play off extraligy s Plzní a k postupu do čtvrtfinále jim schází jediné vítězství. K dnešní výhře 5:2 přispěl dvěma góly a nahrávkou útočník František Lukeš. Série se stěhuje na západ Čech, kde se hraje v sobotu třetí duel.

Článek

Plzeň toužící odčinit středeční porážku začala velmi aktivně, její úvodní střely ale dokázal pokrýt gólman Volke. Jeho protějšek Horčička měl naopak obrovskou porci štěstí v šesté minutě, kdy ho zblízka nastřelil do ramena Heinisch. V polovině 10. minuty už šel Litvínov do vedení, když kotouč odražený od Hanzlíka poslal v přesilovce za Horčičkova záda Vopat.

Už za 56 vteřin bylo ale vyrovnáno, když domácím zadákům upláchl Straka, počkal se zakončením a nad ležícím Volkem umístil puk pod horní tyčku. Ve 14. minutě našel Černý skvěle Trávníčka, ten sice nastřelil pouze Horčičku, ale Severočechy to nemuselo dlouho mrzet, neboť pár vteřin poté propálil plzeňského gólmana mezi betony Lukeš. V polovině 19. minuty měli domácí k dispozici 114 vteřin přesilovky pět na tři, ale stačilo jim jen 27 vteřin. Od modré zacílil přesně znovu Lukeš a zvýšil na 3:1.

Do druhého dějství nastoupil místo Horčičky v brance Indiánů Salfický a ve 28. minutě mohl slavit snížení Plzně, které po Vlasákově přihrávce zařídil St. Pierre. Najel si ke kruhům a trefil přesně mimo dosah Volkeho, který měl zakrytý výhled. Plzeň následně hodně přitopila pod kotlem, jenže ve svých příležitostech narážela na pozorného Volkeho.

Oboustranně nervózní duel, v němž bylo již v polovině základní hrací doby uděleno na obou stranách po deseti menších trestech, hosté v této fázi zcela ovládli a zdálo se, že oslabeným domácím čím dál rychleji ubývají síly. Ve 36. minutě sebral Gula vyrovnání z hole Strakovi, který už se chystal dorážet do odkryté branky.

Přestávka ovšem Severočechům hodně pomohla. Do třetí třetiny vlétli s velkou chutí a 58 vteřin po jejím zahájení přidali čtvrtý gól. Lukešovo nahození od modré čáry tečoval úspěšně Heinisch. Chvilku nato byl v obrovské příležitosti Rindoš, jenže Salfický mu sebral radost. Stejně dobře si vedl i Volke proti Kovářovi.

Domácí měli poté možnost rozhodnout, když hráli 85 vteřin v pěti proti třem, ale Heinisch minul při dorážce úplně prázdnou branku. Vzápětí vychytal Majdana tváří v tvář Salfický.

V polovině 54. minuty hráli domácí znovu v dvojnásobné početní výhodě, za půl minuty toho ovšem příliš nestihli. V závěru, který provázely potyčky na hřišti i v hledišti, kde zaplála v sektoru hostujících fanoušků také světlice, pečetil výhru domácích střelou do prázdné branky Kubát.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Benzina Litvínov - HC Plzeň 1929 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Vopat (Trávníček), 14. Lukeš (Heinisch, Stříteský), 19. Lukeš (Jareš), 41. Heinisch (Lukeš), 60. Kubát (Trávníček, Majdan) - 11. Straka (Jiří Hanzlík), 28. St. Pierre (Vlasák, Stránský). Rozhodčí: Mikula, Minář - Barvíř, Svoboda. Vyloučení: 17:19. Využití: 2:0. Diváci: 6725. Stav série: 2:0.
Litvínov: Volke - Skuhrovec, Kubát, Gula, Švarný, Stříteský, Jareš, Martinka - Černý, Vopat, Trávníček - Jánský, Heinisch, Lukeš - Majdan, Rindoš, Gerhát - Maxa, Kafan, Zavřel. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Plzeň: Horčička (21. Salfický) - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Straka, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Lammers, Slaney, Johnson - T. Rachůnek, Vostřák, Plášek - od 21. navíc Petruška. Trenéři: M. Jelínek a Razým.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice