Hlavní obsah

Hráči Plzně měli nervozitou krvavé oči, všiml si litvínovský Heinisch

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova zvládli i druhé utkání předkola extraligového play-off s Plzní. Po úvodní výhře 4:2 zvítězili ve čtvrtek 5:2 a vedou v sérii na tři vítězné zápasy už 2:0. K dalšímu skalpu Západočechů je znovu nasměrovaly dobře sehrané přesilovky, při nichž vstřelili již v první třetině dva důležité góly.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Rindoš z Litvínova (vpravo) bojuje o puk s Karlem Pláškem z Plzně.

Článek

„Nečekal jsem, že budeme na domácím ledě stoprocentně úspěšní, protože jsme znali sílu soupeře. Brali jsme ho jako favorita série,“ svěřil se střelec dvou branek František Lukeš. „Plzeň se nás snažila vyprovokovat, ale to se jí nepovedlo. V zápasu se projevily emoce. Byly tam šarvátky, které k play-off patří. Musím pochválit celý náš tým, od stavu 3:2 jsme si vývoj zápasu hlídali a ještě jsme přidali další dvě branky,“ líčil hrdina zápasu.

Po Lukešových dvou trefách opustil plzeňskou branku Horčička, který během čtyř třetin včetně prvního duelu inkasoval sedmkrát. „Snažili jsme se tlačit do branky a střílet z každých pozic. A jsme rádi, že to tam do plzeňské sítě napadalo. Hlavně, aby nám střelecká forma vydržela i do pokračování série,“ uvažoval Lukeš.

Heinisch na Salfického zakřičel, ale nic sporotého

Klíčový gól na 4:2 zaznamenal Martin Heinisch, který byl do týmu při velké litvínovské marodce povolán z Litoměřic. A paradoxní je, že překonal gólmana Salfického, s nímž ještě před měsícem působil právě v litoměřickém prvoligovém týmu.

„Po gólu jsem ho chtěl trošku nahecovat a něco jsem na něj zařval. Ale nic sprostého. Jsme kamarádi, i když teď ho beru jako soupeře. Osobně prožívám nevídaný únor. Počátkem měsíce jsem si myslel, že mám po sezóně a místo toho hraji play-off v extralize. To je paráda. Plzeň mi v obou zápasech připadala nervózní, její hráči měli krvavé oči. Teď se pokusíme u nich vyhrát,“ líčil Heinisch.

„Znovu jsme dřeli nadoraz a sami jsme překvapeni, že jsme vyhráli ještě výraznějším rozdílem než ve středu. Možná, že máme k postupu do čtvrtfinále blízko, ale poslední krok bývá nejtěžší. Musíme se připravit na velkou sobotní bitvu,“ uvažoval asistent litvínovského trenéra Jiří Kučera.

Ručinský týmu věří

Zraněný útočník Severočechů Martin Ručinský svému týmu věří: „Kluci mají na to, aby sérii v Plzni ukončili. Když ne v sobotu, tak v neděli. To není z mojí strany jen fandovství, ale reálný pohled na náš tým, který předvádí neskutečnou bojovnost.“

Na plzeňské straně panovalo zklamání. „Chtěli jsme aspoň jeden zápas v Litvínově vyhrát, ale ukazuje se, že play-off je úplně jiná soutěž než základní část, v níž jsme skvěle finišovali. Bohužel jsme si nepřenesli formu do předkola, kde doplácíme na nedisciplinovanost a špatně sehraná oslabení,“ mračil se asistent trenéra Milan Razým.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice