Hlavní obsah

Sparta před 2219 diváky zvládla první zápas play-out, porazila Kladno

PRAHA

K překvapení na startu mnoho nechybělo. Hokejisté Sparty na úvod skupiny o udržení v extralize porazili Kladno až v prodloužení 4:3. Přitom ještě v předposlední minutě prohrávali. Hosté nezvládli třináctý zápas v řadě. Moc diváků si výhry ale v hledišti neužilo, do holešovické arény dorazilo 2219 diváků.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Radek Bělohlav (vpravo) přjímá gratulaci od spoluhráčů (zprava) Antonína Melky, Jakuba Valského a Vladimíra Kameše k úvodnímu gólu utkání Sparty proti Kladnu.

Článek

Pět minut před začátkem zápasu počítadlo v hale ukazovalo, že přítomno je 1600 fanoušků! Tato cifra sice o něco povyrostla, ale nebylo se čemu divit, že dorazila taková návštěva. Tým, který měl hrát o nejvyšší pozice v extralize, hraje o udržení mezi elitou.

Domácí hráči v základní části nastupovali za podpory sparťanské hymny, na zahajovací klání skupiny play-out se postupně trousili na led. Žádné okázalosti.

Navíc po první třetině odcházeli do šatny jako tým, který prohrává.

Ve 12. minutě poslal hosty do vedení Radek Bělohlav. Kladenští měli více šanci, více ze hry, byli lepší. Přece jen mají větší motivaci, chtějí se udržet v nejvyšší soutěži, Sparta má dostatečný (zatím) bodový náskok.

Ve třetí minutě druhé části vedlo Kladno už 2:0, Jiří Bicek využil početní výhodu. Sparťané ale také skórovali v přesilovce, střelu Jana Hanzlíka tečoval kapitán David Výborný. Zachvěv naděje na srovnání ale dlouho netrval.

Za pár střídání Jindřich Kotrla zvýšila na 3:1. Takto skončila i prostřední část, Sparta měla o čem přemýšlet, prohrávala s týmem, který minulých dvanáct utkání nevyhrál.

Sparťané snížili na začátku třetí dvacetiminutovky na 2:3. Opět střela od modré čáry, která prošla i přes brankáře Lukáše Cikánka. Hosté se ubránili v oslabení, ale tři sekundy po návratu kapitána Pavla Patery inkasovali. Domácí poté dostali Kladno pod tlak a v předposlední minutě při power play srovnali. Ondřej Kratěna si vynutil prodloužení.

Ve druhé minutě nastavení šel pykat Patera za zdržování, vystřelil puk mimo hřiště. To se stalu Kladnu osudné, Ton rozhodl.

Sparta - Kladno 4:3 pp (0:1, 1:2, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Výborný (Hanzlík, Ton), 42. Treille (Philipp, Ton), 59. Kratěna (Ton, Výborný), 62. Ton (Výborný) - 12. Bělohlav (Valský), 22. Bicek (Drtina, Patera), 32. Kotrla (Eberle, Drtina). Rozhodčí: Blecha, Trombík - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Diváci: 2219.
Pöpperle - Macholda, Gulaši, Philipp, Husák, Zacpálek, Jan Hanzlík - Kratěna, Broš, Bartánus - Ton, Výborný, S. Treille - Žálčík, Karpov, Luňák - Pacovský, Kafka, Hromas. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Cikánek - J. Nedvěd, J. Drtina, Kameš, Mrázek, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - Smoleňák, Melka, Bělohlav - Eberle, Kotrla, Stieler. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama