Hlavní obsah

Liberec - Třinec 1:3 Bitva na severu pro Oceláře, rozhodl Zadina

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Gríger 1 : 0
32. Zadina 1 : 1
44. Zadina 1 : 2
60. Gernát 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvítězili v dohrávce 8. kola extraligy na ledě Liberce 3:1 a i nadále zůstávají jediným neporaženým celkem soutěže. Oceláři zvládli i své čtvrté venkovní utkání a zároveň potvrdili, že se jim na Liberec v poslední době daří, když vyhráli šestý z posledních sedmi vzájemných duelů. Třinečtí se díky vítězství vyhoupli na čtvrté místo a Liberec je pátý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča a Filip Zadina z Třince.

Článek

Bílí Tygři se sice v utkání dostali zásluhou přesilovkové trefy Dávida Grígera do vedení, Filip Zadina ale dvěma góly strhnul zápas na stranu Ocelářů. Na konečných 3:1 pak ještě v samém závěru upravil Martin Gernát.

Liberec do utkání vlétnul a po půlminutě hry mohl otevřít skóre osamocený Birner, Štěpánek ale výborně zasáhnul. Na druhé straně prověřil Kváčovu pozornost Zadina. První přesilovku si zahráli Oceláři, domácí se ale v poklidu ubránili. Až po skončení početní výhody měl velkou šanci hostující Roman, Kváča jeho střelu vyrazil ramenem.

V polovině první třetiny si v pěti proti čtyřem zahráli také Bílí Tygři a Štěpánek měl plné ruce práce se střelami Bulíře a Lence. Do vedení pak mohli jít hosté, Jašek však z ostrého úhlu trefil pouze tyč. Skóre se tak poprvé měnilo až v samém závěru první části, kdy přesilovou hru Severočechů využil po Vlachově přihrávce pohotový Gríger.

Hosté převzali iniciativu

Na začátku druhého dějství byl blízko vyrovnání Michal Kovařčík, Kváča se ale stačil včas přesunout. Na druhé straně to chytře zkoušel Lenc, také Štěpánek byl ale připraven. V polovině utkání dostal Třinec možnost dlouhé dvojnásobné přesilovky a tuto šanci proměnil ve vyrovnávací branku. Marcinko přistrčil mezi kruhy Zadinovi a ten nekompromisně propálil Kváču.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Třince Jakub Štěpánek, Jiří Průžek z Liberce a Guntis Galvinš z Třince.

Vedení mohl Liberci vrátit rychlík Zachar, Štěpánek si ale s jeho bekhendovým blafákem poradil. Filippi poté z ideální palebné pozice mezi kruhy jen těsně minul.

Úvod třetího dějství patřil Ocelářům, kteří se ihned vrhnuli do útoku a zasypali Kváču několika ranami. Jejich aktivita byla posléze odměněna vedoucím gólem. Po sérii odrazů se dostal ke kotouči Zadina a střelou z otočky poslal svým druhým gólem v utkání Třinec do vedení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dávid Gríger z Liberce dává první gól brankáři Třince Jakubu Štěpánkovi.

Liberečtí se snažili o rychlou odpověď, často ale naráželi na dobře zformovanou hostující obranu. K výraznějšímu tlaku jim po faulu Davida Musila nepomohla ani početní výhoda.

Pět minut před koncem třetí třetiny měl přesto na hokejce vyrovnání Filippi, před odkrytou brankou ale nedokázal dobře trefit skákající kotouč. Snahu o závěrečný nápor zhatil Grígerův faul a třineckou výhru pojistil v ponechané výhodě dobře mířenou ranou Gernát.

Dohrávka 8. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Gríger (J. Vlach, P. Jelínek) - 32. F. Zadina (Marcinko, Martin Růžička), 44. F. Zadina (O. Kovařčík, Jaroměřský), 60. Gernát (Martin Růžička, Jašek). Rozhodčí: R. Šír, Hradil - Rampír, Špringl. Vyloučení: 6:5, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Šmíd, Knot, T. Hanousek, Rosandič, Derner, T. Havlín - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - Zachar, P. Jelínek, A. Musil - Průžek, A. Najman, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.
Třinec: J. Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice