Hlavní obsah

Kladno po čtrnácti prohrách zabralo, doma zdolalo Brno

Hokejisté Kladna zdolali ve 3. kole skupiny o udržení v extralize Brno 3:2 a ukončili svou černou sérii čtrnácti porážek za sebou. Posunuli se tak z posledního místa o tři body před Mladou Boleslav, která prohrála na ledě Sparty 0:2. Vagnerplast sice ztratil dvoubrankové vedení, ale na rozdíl od minulých zápasů jej to nezlomilo a ve 44. minutě rozhodl v přesilovce pěti proti třem slovenský útočník Jiří Bicek.

Článek

Utkání začalo pro Kladno dokonale. V úvodu sice nevyužilo přesilovku, ale do 10. minuty vstřelilo dvě branky a v poklidném dění první části mělo i kopec štěstí při čtyřech tutovkách soupeře. Skóre otevřel v páté minutě Kuchler, jenž se po narážečce Patery ocitl sám před Hovim a natřikrát kotouč propasíroval za jeho záda. O pět minut později se na vlastní modré čáře zmocnil puku Valský, unikl Balejovi a bekhendový blafákem zvýšil na 2:0.

Na druhé straně uvolněně hrající Kometa počítala jen nevyužité šance. Dvakrát neuspěl sám před Cikánkem Radek Procházka, nájezd dvou na jednoho nezakončil ideálně ani Polodna a vrcholem zmaru hostů bylo zakončení Kvapila, který z úhlu před odkrytou brankou těsně minul.

Také v úvodu druhé části mohli Kladenští zvýšit v přesilové hře, ale akci Stielera nedotáhl Smoleňák. Trvalý tlak domácích nezúročil ani Valský po přečíslení tří na jednoho, na druhé straně likvidoval jasnou šanci Kvapila Cikánek. Kvapil se dočkal až ve 35. minutě, kdy stál na konci přečíslení tři na jednoho a blafákem překonal padajícího Cikánka.

Na začátku závěrečné části se Kladno dostalo do oslabení tří proti čtyřem a obránce Stehlík střelou od modré čáry vyrovnal. Ve 44. minutě se naskytla domácím po faulech Dlouhého a Malce na 103 vteřin početní výhoda pěti proti třem a po 37 sekundách jí zužitkovali. Hovi ještě fantasticky lapil ránu Patery, ale na Bickovu dorážku už neměl šanci.

Vyrovnat mohl obránce Houdek, jenž zblízka nastřelil Cikánka, a pět minut před koncem dostala Kometa ještě výhodu přesilovky. V té ale Brabenec překombinoval nejnebezpečnější akci a ve zbytku zápasu už domácí tři body uhájili.

HC Vagnerplast Kladno - HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Kuchler (Patera), 10. Valský (Kalla, Bílek), 44. Bicek (Patera, J. Nedvěd) - 35. Kvapil (Brabenec, Ostrčil), 42. Stehlík (Balej, Erat). Rozhodčí: Turčan, Lacina - Lhotský, Charvát. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 1840.
Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, D. Růžička, Mrázek, Kameš, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - Hašek (46. Knotek), Bělohlav, Hovorka - Smoleňák, Stieler, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Brno: Hovi - Protivný, Malec, Bičánek, Stehlík, Ostrčil, Houdek, Mojžíš - Erat, Brabenec, Kvapil - Balej, R. Procházka, Hubáček - Polodna, Dlouhý, Širokovs. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

Související témata: