Hlavní obsah

Mladá Boleslav je po prohře na Spartě opět poslední

PRAHA

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli ve 3. kole skupiny o udržení v extralize na ledě Sparty 0:2 a klesli opět na poslední místo o tři body za Kladno. Vítěznou branku vstřelil v 47. minutě Petr Ton a výsledek ještě potvrdil třináct vteřin před koncem při přesilovce domácích a hře Bruslařského klubu bez brankáře Lukáš Žálčík. Čisté konto v dresu Sparty si připsal Tomáš Pöpperle.

Článek

Spartě a Mladé Boleslavi patřila po základní části v tabulce produktivity třináctá a dvanáctá pozice a v zápase byla střelecká nemohoucnost jasně vidět. Úvodní desetiminutovka nabídla upracovaný hokej téměř bez šancí, kterou ukončila až Kratěnova příležitost v přesilovce. Po něm se v krátkém sledu třikrát dostal do úniku Ton, ale ani jednou nedokázal puk zkrotit tak, aby mohl nebezpečně vystřelit. Mladá Boleslav se v prvních dvaceti minutách nezmohla ani na to.

Ani druhá část hry nepřinesla výraznější změnu. I když hosté očividně zvýšili tempo, šancí si vytvořili poskrovnu. Ve 23. minutě střílel těsně mimo Vrbata, po něm zahrozil hned po návratu z trestné lavice Matějovský. Pöpperle ale svůj tým podržel jak v těchto šancích, tak i v padesát vteřin trvající boleslavské přesilovce pěti proti třem těsně po polovině zápasu. Největší šanci Sparty ve druhé třetině spálil ve 38. minutě Bartánus.

První branky v zápase se tak diváci dočkali až v 47. minutě. Kafka vystřelil zpoza obránce na Schwarze, ten puk vyrazil přímo na hokejku Tona a Sparta šla do vedení. Navýšit náskok mohl vzápětí Luňák, v 56. minutě byl blízko brance i obránce O´Brien, ale další střely Schwarz s jistotou kryl. Dvě minuty před koncem odvolala Mladá Boleslav gólmana, ale o závěrečný tlak ji zbytečným faulem připravil Divíšek. V závěru přidal druhou branku Sparty Žálčík. Hosté tak po jednom kole na třinácté pozici opět klesli na dno.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 47. Ton (Kafka, D. Výborný), 60. Žálčík (Karpov, Luňák). Rozhodčí: Blecha, Smitka - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 2698.
Sparta: Pöpperle - Philipp, Gulaši, Macholda, Husák, Zacpálek, O´Brien - Ton, D. Výborný, Kafka - Bartánus, Kratěna, Hromas - Žálčík, Luňák, Karpov. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Lehikoinen, Macháček, Benda - Nouza, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Pabiška, Tvrdík, Loskot. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: