Hlavní obsah

Hokejisté Liberce nedali Slavii šanci, využili čtyři přesilové hry

LIBEREC

Je srovnáno. Hokejisté Liberce porazili ve druhém čtvrtfinálovém utkání Slavii a stanovili stav série na 1:1. Po sobotní porážce 4:5 se v neděli radovali po výhře 5:1, když využili čtyři přesilovky. Hosté se za celý zápas nevzmohli na větší odpor. Pokud ano, tak se předvedl brankář Pinc. Celkově hokej připomínal spíše boj, rozhodčí vyloučili téměř třicet hráčů.

Článek

Deset trestů rozdali rozhodčí v první třetině. A to spravedlivě, na každé straně po pěti. Početní výhody ale využili jen domácí. Ti dvakrát překonali slávistického gólmana Roberta Slipčenka, ten převzal roli jedničky za Miroslava Kopřivu, kterého měla přemoci nespecifikovaná viróza.

Prvním, který se radoval z gólu, byl Tomáš Vak v osmé minutě, v devatenácté ho napodobil Miloslav Hořava. Slipčenko neměl hodně práce, přesto dvakrát kapituloval.

Ve druhé části padl jeden gól, připal si ho opět domácí forvard Vak. Jinak se stále činili sudí. I v této části poslali na lavici hanby deset hříšníků.

Pinc jako čaroděj v brance

Slavisté se dostávali do šancí, ale nedokázali překonat Marka Pince, ten po čtyřiceti minutách držel stále čisté konto. A diváci ho vyvolávali oslovením "čaroděj".

Druhá dvacetiminutovka nabídla čtyři dvojnásobné přesilové hry. Domácí takto sehráli celkem 76 sekund, ale nedokázali šanci využít. Hosté měli času ještě více, přesně 123 sekund, ale i oni nad svým zakončením mohli zaplakat.

Hra v plném pročtu hráčů se v tomto klání moc nenosila, zato trenéři často debatovali s rozhodčími, zvláště poté, když slávistický forvard Tomáš Jelínek vyfasoval osobní trest.

Po pěti minutách třetí dvacetiminutovky mohli domácí vést už 5:0, ale dvakrát se předvedl gólman Slipčenko. Na další šanci byl už ale krátký, Liberec vstřelil gól opět v početní výhodě. Na 4:0 zvýšil kapitán Petr Nedvěd. Za pár sekund fauloval Marek Tomica a na světě bylo trestné střílení pro domácí. Tomáš Urban ale sebevědomí slávistům nesnížil, stav zůstal totožný.

Nervy na pochodu 

Ve 48. minutě ruply hráčům nervy. Andrej Podkonický se popral s Jiřím Doležalem, ten fauloval kolenem Nedvěda, který poté přestřelil, když hodil ze své střídačky láhev na lavičku hostí. Takto se projevil i jeden z domácích fanoušků. Následovaly debaty sudích s trenéry.

Příští minuty moc hokej nepřipomínaly, ze slávistické strany se projevila frustrace z vývoje utkání. Hosté se ale přece jen dočkali gólové produkce. Tomáš Pospíšil snížil v 50. minutě, a to při dvojnásobném oslabení! Za pár sekund to bylo zase o čtyři góly, na 5:1 zvýšil Jan Víšek.

Více se už nestalo. A to bylo jen dobře. Na ledě se prohánělo příliš horkých hlav.

Liberec - Slavia 5:1 (2:0, 1:0,  2:1)
Branky a nahrávky: 8. Vak (Trončinský, Hunkes), 19. M. Hořava (Bartovič), 26. Vak (Bartovič, Trončinský), 46. Nedvěd (Kudrna, Derner), 51. Víšek (Trončinský) - 50. Pospíšil. Rozhodčí: R. Polák, Turčan - Charvát, Bejček. Vyloučení: 12:13, navíc Podkonický (LIB) 5+DKU - Jelínek, Vašíček (SLA) osobní trest, Doležal (SLA) 5+DKU. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1: Diváci: 7410.
Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Derner, Trončinský, Holub - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vak, Víšek - Ondřej, Urban, Vantuch - Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Roth, Krejčík - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Krenželok, Endál, Vondrka - Čermák, Jaškin, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice