Hlavní obsah

Nedvěd byl podle Liberce lovnou zvěří, kapitán mrštil na střídačku Slavie láhev

LIBEREC

Divočina v přímém přenosu, bitka, láhve ve vzduchu a desítky hráčů na trestné lavici. Takový byl ve zkratce druhý čtvrtfinálový zápas mezi hokejisty Liberce a Slavie. Ten přinesl 147 trestných minut. "Vrchol" přišel ve 48. minutě. Slávista Jiří Doležal poslal k zemi Petra Nedvěda, ten po faulu kolenem zůstal ležet na ledě. „Už odjel, viděli jste proč,“ odvětil na žádost o rozhovor s libereckým kapitánem mluvčí klubu Jan Rachota.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Při druhém střetnutí Liberce se Slavií plály na ledě emoce a rozhodčí měli plné ruce práce. Zde Andrej Podkonický (dole) šel pomstít faulovaného spoluhráče Petra Nedvěda, popral se s Jiřím Doležalem.

Článek

„Velkou kaňkou bylo nahánění Petra Nedvěda, nedohrál, uvidíme, jak se bude chovat jeho koleno. Odjel do nemocnice na magnetickou rezonanci. Jsem rád, že jsme před fanoušky zabojovali a vyhráli,“ popsal vyhecovaný okamžik po utkání liberecký asistent Filip Pešán.

Proti tomuto se ohradil jeho protějšek Jiří Čelanský. „To slovo použil Filip, ať se k tomu vyjádří on. Já to tak nevidím. Ano, ten faul byl, ale na druhé straně dva fauly na koleno odpískané nebyly. Nahánění? V žádném případě!“

Slavia chce poslat záběry komisi rozhodčích 

Nedvěd byl faulován, hříšník Doležal fauloval. Liberecký útočník poté gestikuloval ke slávistické střídačce, křičel. Po návratu na své území vzal a vhodil plastovou láhev na lavičku Slavie. „Samozřejmě jsme si toho všimli, nebyla jen jedna. Teď to nechci hodnotit horkými hlavami, ale máme více zákroků, na které se chceme důkladně podívat a poslat je na komisi rozhodčích na přehodnocení,“ pověděl Čelanský.

Takto vypadala oficiální statistika hříšníků. Vyloučení: 14:12, navíc Podkonický (Liberec) 5 minut + do konce utkání, Doležal (Slavia) 2x 5 minut + do konce utkání, Jelínek, Vašíček (oba Slavia) 10 minut.

Petr Nedvěd odjel po utkání do nemocnice.foto: ČTK/Břetislav Fiala

„Ten faul byl na hranici zranění. Sledoval jsem ho deset sekund předtím (Doležala), potom ho trefil, šel po něm, byl to hrubý faul,“ popsal střet Podkonický. „Nikdo se k tomu neměl, tak jsem šel já,“ prohlásil liberecký mstitel, který se pobil.

Nikdo nechce hrát sprostě a zákeřně 

Zcela jiný pohled měl Doležal. Jiný se ani nedal čekat. „Nepodařilo se mi zkorigovat pohyb. Chtěl jsem mu hrát do těla, ale vyhýbal jsem se ještě Tomáši Mickovi, tak došlo k tomuto blbému střetu. Určitě v tom nebyl úmysl,“ dušoval se slávistický forvard, který se nechtěl prát, protože se obával vyššího trestu. „Rozhodčí nás nejdříve drželi, ale pak nás pustili,“ dodal Doležal.

V úterý pokračuje série třetím soubojem. „Ta série bude ještě hodně vypjatá, tahle mužstva hrají podobným stylem. Liberec trénuje Kála (Jiří Kalous, bývalý asistent na Slavii), který nás zná,“ odhadl po druhém klání další vývoj obránce Slavie Jíří Vašíček.

„Netlačte to, je to play-off. Musíme bojovat na hranici únosnosti. Žádný tým nechce hrát surově, sprostě a zákeřně, ale někdy se takový zákrok stane. Rád bych, aby série byla vedená fair play,“ dodal Čelanský. Co bude s Nedvědem ukáží následující hodiny.

Reklama

Související témata: