Hlavní obsah

Gól visel na vlásku, byla to super smůla, litoval zlínský brankář Duba

Občas připomínal neprůstřelnou zeď, ale i ta byla nakonec zbořena. A to dvakrát. Jednou při přesilovce, podruhé v samostatných nájezdech. Zlínský brankář Tomáš Duba předvedl téměř padesát úspěšných zákroků, ale na Pardubice to nestačilo, Zlín prohrává ve čtvrtfinále 0:3 na zápasy. Jediná porážka ho dělí od konce sezóny. „Strašně nás to mrzí, vítězství bylo hrozně blízko,“ litoval zkušený gólman.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Zlínský brankář Tomáš Duba inkasuje branku v utkání s Pardubicemi.

Článek

Připsal jste si osmačtyřicet zákroků. Jak mrzí taková porážka, když podáte skvělý výkon? Chtěl jsem mužstvu pomoct. Překvapilo mě, že se v nájezdech jely jen tři nájezdy, myslel jsem, že jich bude v play-off pět... byli o jeden gól lepší.

Prohráváte 0:3 na zápasy, jak velká je šance otočit sérii, museli byste vyhrát čtyřikrát v řadě? Nehráli jsme úplně špatně, vítězství jsme si, myslím, zasloužili, ale zítra nám nezbývá než vyhrát a sérii vrátit do Zlína. Zápasy jsou vyrovnané, vždy prohrajeme o jeden gól, máme v šancích i trochu smůly. Jeden zápas si určitě zasloužíme vyhrát.

A co otočit celou sérii? Na to teď nemyslím, teď chci vyhrát v úterý, potom se uvidí. Nám jde o to se chytit, dnes to byla super smůla, ale můžeme si za to sami, neproměňujeme šance. Uvidíme, co se dá dělat.

Jak porazit mistrovské Pardubice? Nesmíme prohrávat hned po pěti minutách, v play-off to je hrozně těžké otočit. Dobře jsme bránili, z brejků jsme měli šance, musíme si na ně počkat.

Co byste poradil spoluhráčům na brankáře Martina Růžičku?  On chytá výborně, ukázal to i v nájezdech, obránci mu pomáhají. Je to vyrovnaný, obě mužstva hrají dobře dozadu. Možná mu více clonit, to bych poradil asi jediné.

Co říci k jejich útočníkům? Mají výborný pohyb, a to hlavně doma, je těžké je bránit. Počítám s tím, občas mají velké šance, ale z toho kluky neviním, je to těžké ubránit. Prostě mají šikovné kluky, dokáží si šanci rozmyslet, nahrát a dát to do prázdný branky. Musím od nich čekat něco víc.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice