Hlavní obsah

Mistr jde dál. Pardubice jsou v semifinále, Zlínu skončila sezóna

PARDUBICE

Hokejisté Zlína o titul hrát už nebudou, skončili ve čtvrtfinále. Do dalšího kola play-off postoupili úřadující mistři z Pardubic. Ti dnes vyhráli 6:2 a celkově se radovali v nejkratším možném čase, jsou v semifinále. Zlín zdolali ve čtyřech zápasech. S loňskou sezónou tak vyhráli šestnácté vyřazovací klání v řadě. Naopak soupeř prohrál v play-off pošestnácté za sebou na hřišti soupeře.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hráči Pardubice (zleva) Daniel Rákos Jan Buchtele se radují z postupu.

Článek

Zlínští věděli, že musí vyhrát. A to také bylo od začátku zápasu znát. Hosté se dostávali do větších šancí, ale proti nim stál vždy připravený brankář Martin Růžička. Ale tentokrát to byl on, kdo první inkasoval. V pondělí byl překonán první Tomáš Duba. Nyní jeho sok z druhé branky.

Ve čtvrtém utkání této série jako první skóroval Lukáš Finsterle, kterému bude zítra jedenadvacet let. Ale domácí nakonec zahajovací třetinu neprohráli. Osmadvacet sekund před sirénou srovnal Jan Kolář.

Pardubice dělila jedna třetina od semifinále 

Hra čísel zapracovala hned v úvodu druhé části. Opět se fanoušci dočkali změny skóre po osmadvaceti sekundách. Tentokrát poslal Pardubice do vedení kapitán Petr Koukal.

Brankáři Pardubice Adam Svoboda (vlevo) a Martin Růžička se radují z postupu.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Dvě rychlé navštívenky překvapily Zlín natolik, že si pardubický Růžička připsal v této části první zákrok až v pětadvacáté minutě. Přesto dokázali hosté skórovat. V přesilové hře se mezi střelce zapsal druhý kapitán na ledě - Jaroslav Balaštík. Srovnal ve 27. minutě, když tečoval ránu od modré Lukáše Galvase. Role se otočily: Zlín útočil, Pardubice bránily.

Ve 33. minutě Zlínští propásli velkou šanci, jeli tři na jednoho, ale ťukes a zakončení Lešky nepřineslo změnu skóre.

Za dvě minuty odklepával konec přesilovky hostí domácí gólman Růžička, až byl překvapen střelou téměř přes celé hřiště. Na to si vyražený puk zval Tomáš Zohorna, přihrál na modrou, tam se nemýlil Radovan Somík. Pár vteřin kdy puk objel hřiště a domácí vedli 3:2.

Koukal vše pečetil

Ve třetí třetině 10 080 fanoušků moc krásný hokej nevidělo. Zlín dohrával více a více souboje, ale gól nevstřelil. Na druhé straně mohl zvýšit Rastislav Špirko, ale ani on neuspěl. Až pět minut před koncem se nemýlil v přesilové hře opět Koukal, který tak pečetil výhru a postup do semifinále extraligy.

Hosté zkoušeli od 55. minuty hrát bez brankáře, ale opět inkasovali, trefil se Jeff Jillson. V oslabení poslední trefu ještě přidal Daniel Rákos. Domácí diváci po čtvrté brance v Dubově síti až do konce utkání zpívali vítězné chorály.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 4. zápas
Pardubice - Zlín 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 20. Jan Kolář I (Starý), 21. Koukal (Kolář I), 35. Somík (Zohorna), 55. Koukal (Starý), 57. Jillson, 59. Rákos (Buchtele) - 16. Finsterle (Balán, Köhler), 27. Balaštík (Galvas, Rachůnek). Rozhodčí: Hradil, Hodek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 10 080. Konečný stav série: 4:0.
M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, M. Drtina, Jan Kolář II - Jan Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Somík - Kůrka, Špirko, Rákos - Pineault, Kousal, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.
Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Malínský, Řezníček, Matějíček, Lučka - Balaštík, Leška, I. Rachůnek - Důras, T. Sýkora, Köhler - Finsterle, Balán, Sivák - Holík, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec