Hlavní obsah

Litvínov ve velké bitvě udolal Třinec a snížil v sérii na 1:2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova zvítězili ve třetím utkání čtvrtfinálové série play-off extraligy nad Třincem 5:3. Ke snížení stavu na 1:2 na zápasy přispěl ve středu dvěma góly František Lukeš, další domácí útočník Viktor Hübl si připsal tři kanadské body za gól a dvě asistence. Čtvrtý duel je v Litvínově na programu ve čtvrtek.

Článek

Domácí se do soupeře pustili s velkým odhodláním a už v 51. vteřině trefil Hübl nenápadnou střelou pravou tyč Hamerlíkovy branky. Na druhé straně zahrozili Polanský a po něm ranou z mezikruží Hrabal, ale Volke v litvínovské brance byl pozorný.

V deváté minutě se hrálo čtyři na čtyři a krátce poté, co byli Oceláři na ledě kompletní, projel Hübl jejich obranou jako nůž máslem a otevřel skóre. Odpovědět mohl ještě do přestávky Bonk, ztroskotal však na Volkem.

V úvodu druhé části se řítil sám na Volkeho Růžička, jenže Kubát mu stihl na poslední chvíli čistě sebrat puk. V 27. minutě se už dostával po kombinaci před Hamerlíka Heinisch, Kohnův faul mu však zakončení znemožnil. Poté počkal chytře s přihrávkou Polák na Hrabala, jemuž stál v cestě za vyrovnáním pouze Volke, blafák do bekhendu ale skončil v lapačce litvínovského gólmana.

Polovina základní hrací doby přinesla tři góly v krátkém sledu. Na konci 30. minuty nejprve Třinec ve čtyřech rozebral domácí pětici a Hudec blafákem do bekhendu obelstil Volkeho. Pokračující přesilovku Litvínova však stihl 37 vteřin poté zužitkovat parádní individuální akcí Lukeš, jenž zavěsil pod horní tyč. O dalších 25 sekund později ale bylo opět srovnáno, když si najel mezi kruhy Zíb a střelou bez přípravy propálil Volkeho.

V 36. minutě už Severočeši znovu vedli. V početní výhodě zkusil štěstí Hübl a na Jenáčkovu teč na hranici brankoviště neměl Hamerlík možnost zareagovat. Podruhé do kabin se ovšem šlo za stavu 3:3. Nejprve spálil hostující bek Hrabal tři velké šance během jediného střídání, když ho ve všech vychytal Volke, poté měli Oceláři možnost hrát 66 vteřin v pěti proti třem, ale k využití jim stačilo pouhých 14 sekund a Růžička vyrovnal.

Třetí dějství, v jehož úvodu nevyužili Třinečtí další dlouhou dvojnásobnou přesilovku po trestu pro Volkeho ze závěru druhé třetiny, bylo přece jen o něco opatrnější. Ačkoli se hrálo ve velkém tempu, šancí k vidění ve srovnání s druhou částí tolik nebylo.

V 50. minutě se po mele v Hamerlíkově brankovišti dlouho nehrálo. Po delší konzultaci s videorozhodčím a ještě následné poradě obou hlavních arbitrů šel ovšem Litvínov počtvrté v duelu do vedení, jako autor gólu byl označen Trávníček.

Vyrovnání měli v 56. minutě při přesilovce na dosah ostřílení Bonk s Varaďou, jenže Bonk minul bekhendem branku a Varaďu vychytal Volke. Chvilku nato neuspěl v obrovské příležitosti ani Růžička. Minutu a 19 vteřin před koncem základní hrací doby si hosté vyžádali oddechový čas, vzápětí to zkusili v šesti bez brankáře, ale definitivně rozhodl Lukeš.

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. V. Hübl (Jareš), 31. Lukeš (V. Hübl), 36. Jenáček (V. Hübl), 50. Trávníček (Kubát), 60. Lukeš (Trávníček) - 30. Hudec (Kohn, Peterek), 31. Zíb (Peterek, Kohn), 40. M. Růžička (D. Květoň, Polanský). Rozhodčí: Homola, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 10:11. Využití: 3:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6215. Stav série: 1:2.
Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Martinka, Skuhrovec - Trávníček, Vopat, Bojer - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Zíma, Kracík, Jenáček - Heinisch, Gerhát, Majdan. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Kohn, Peterek, Zagrapan - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články