Hlavní obsah

Pincák je v klidu, ale chytá, jako když ho to nebaví, smál se Krenželok ze Slavie

Střela a gól do téměř prázdné branky. Střela a gól do prázdné branky. I takové trefy mohou padat v hokejovém play-off. Příběh si prožil slávistický útočník Lukáš Krenželok, domácí porazili Liberec 5:2 a vedou ve čtvrtfinálové sérii 2:1 na zápasy. Dvakrát v kleci chyběl Marek Pinc, bývalý spoluhráč z Vítkovic, kde oba spolu hráli. „Dal jsem šťastné góly,“ přiznal sedmadvacetiletý forvard.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávistický útočník Lukáš Krenželok mohl být po třetím čtvrtfinále spokojený, vstřelil Liberci dva šťastné góly.

Článek

Jak složité je vstřelit gól do prázdné brány? Strašně těžké, puk se vrtí (smích).

Mohou takové góly Pince rozhodit? Pincák je v klidu. On umí udělat nějaký záser, ale jinak je flegmouš. Zítra zase půjde do utkání s čistou hlavou.

Víte, jak na něj? Známe se. Já na něj ale nikdy nevěděl. On chytá tak nějak divně. Vypadá to, že nechytá, ale když jsem na něj jel při tréninku, tak si člověk myslel, že tam má díru, ale on tam najednou dá nohu, má takový zvláštní styl. Jako kdyby chytal, že ho to nebaví (smích).

Hráli jste první domácí zápas proti Liberci, je velká úleva, že jste uspěli? Je to dobrý, ale zítra musíme vyhrát další. Oni dneska nehráli moc dobře, myslím, že na ně máme. Uvidíme, s čím přijdou. My máme taktiku, že jdeme do nich. Ale Liberec do toho dával všechno, musel. My jsme se snažili, aby se u nás moc nehrálo.

Liberecký brankář Marek Pincfoto: ČTK/Alexandra Mlejnková 

Nepřevzal Liberec trochu váš styl? Osobní souboje, dohrávání.

Jdou po nás jako my po nich. My tak hrajeme celou sezónu, ale oni na to nejsou zvyklí.

Hrají tak proto, že je vede Jiří Kalous, který dlouhá léta trénoval Slavii s Vladimírem Růžičkou, tedy zná jeho styl? Určitě v tom něco bude, on ví, jaký styl Růža hraje.

Pokud byste vyhráli i ve čtvrtek, tak budete blízko postupu do semifinále, souhlasíte? V play-off je každý zápas důležitý. Uvidíme, jak to dopadne na konci.

Minulé utkání v Liberci bylo hodně vyhecované, jak jste se připravovali na středeční klání? Připravovali jsme se tak, že tohle vůbec nebudeme řešit - nějaké šarvátky. Příprava jako na další nový zápas. Byla pauza, nervy vyšuměly. Hráli jsme to, co jsme potřebovali.

Překvapilo vás, že nastoupil Petr Nedvěd? No. Mně to je celkem jedno, jestli nastoupí. Je v pohodě, tak nastoupil (úsměv).

Reklama