Hlavní obsah

Liberec neměl šanci, Slavia má tři pokusy na postup do semifinále

PRAHA

Domů odjeli s prázdnou a s vědomím, že zklamali. Hokejisté Liberce zaostávají ve čtvrtfinálové sérii se Slavií - 1:3 na zápasy. Ve čtvrtém utkání hosté prohráli 3:4, když se nedokázali vzpamatovat z první třetiny. V ní inkasovali dvakrát při vlastní přesilovce a jednou v oslabení. Celkově inkasovali za 120 pražských minut devět gólů. Ve čtvrtek nepomohlo ani téměř pět minut hry bez brankáře.

Článek

Horor. Taková byla první třetina pro Liberec, který nastoupil s odhodláním, že vyhraje a srovná sérii. Hosté sice vstřelili první gól už v 5. minutě, ale tím pro ně časy hojnosti a radosti skončily.

Navíc se v sedmé minutě opět připomněla dvojice Jiří Doležal a Petr Nedvěd. Domácí útočník zasáhl hokejkou libereckého kapitána do obličeje, za to vyfasoval dvě plus dvě minuty. Od té chvíle Nedvěd hrál s obvazem pod pravým okem. V neděli trefil Doležal Nedvěda do kolena a dostal stop na středeční klání. Liberecký útočník díky nedovolenému zákroku netrénoval.

Ve čtvrtek si řekly o pozornost hlavně góly. Tomáš Svoboda vyrovnal v oslabení. Michal Vondkra mohl při dvojnásobné přesilovce hostí vstřelit další příděl, ale neuspěl. Liberečtí hráči byli v šoku, nevěděli co hrát.

Ve třinácté minutě už prohrávali. Početní výhodu využil obránce Jíří Vašíček, který stál na konci ťukesu před brankářem Markem Pincem.

Vrchol pro obě strany nastal v osmnácté minutě. A opět byla šťastná Slavia. A zase v oslabení. Vondrka ujel a zvýšil na 3:1. Pár sekund před sirénou Petr Jelínek ještě nastřelil tyčku. Uf, mohl si Liberec oddychnout, byl tu konec třetiny.

Slávista desetiletí jako vsuvka - vyhrál Beránek 

Před druhou třetinou se v O2 areně slavilo. Fanoušci v hlasování vybrali nejlepšího slávistu desetiletí. Stal se jim Josef Beránek, současný asistent u A mužstva.

Hlavně šlo ale o play-off a Liberec potřeboval změnit skóré. Ale žádný tlak nepřišel, jediná změna nastala u gólmana hostí - Pinc ven, do branky Tomáš Vošvrda.

Hosté mohli změnit stav při početních výhodách, hráli čtyři, ale nic. Šlo o zmar který neměl konce. Ten dokonal v této části Tomáš Micka, který zvýšil na 4:1. Libereckým hráčům přeskakoval puk hokejky, nedokázali si přihrát, strhnout utkání nedokázali ani zvýšeným úsilím. Mužstvo jako by jelo s ruční brzdou.

Liberečtí se dočkali až v 51. minutě, na 2:4 snížil Nedvěd a slávistický brankář Miroslav Kopřiva se mohl jen rozčilovat na spoluhráče.

Následoval trest pro Vondrku, který pykal za zdržování. Další početní výhoda pro hosty. Jedna z posledních šancí na obrat. Přesilovka nic. Ale zazvonila tyč po Hořavově střele. Gól ale žádný. Přišlo infarktové řešení - 4:38 zbývalo do konce šedesáté minuty a liberecký trenér Jiří Kalous odvolal brankáře. Třetí gól ale přišel až dvě sekundy před koncem. Slavia vede 3:1 na zápasy, další utkání je na programu v sobotu.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas
Slavia - Liberec 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. T. Svoboda (Vondrka, Kadlec), 14. Vašíček (Krenželok, Vondrka), 18. Vondrka, 37. Micka - 5. Štich (Bartovič, Vak), 51. Nedvěd (Trončinský, Čakajík), 60. Štich (Víšek, Špačekú. Rozhodčí: Šindler, Šír - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 9087. Stav série: 3:1.
Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Roth, Krejčík, Kuboš - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Endál, Vondrka - Poletín, Jaškin, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Pinc (od 20. Vošvrda) - Hunkes, Čakajík, Trončinský, Derner, Holub, Štich, Pavlů, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Dušek - Bartovič, Vak, Víšek - Bárta, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vantuch, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama